Credits: FoxCredits: Fox

Brooklyn Nine-Nine: pilot

door • 18/09/2013 • RecensiesReacties (0)358

Cast Andy Samberg, Terry Crews, Melissa Fumero, Joe Lo Truglio, Chelsea Peretti en Andre Braughter
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Première 17 september 2013
Zender Fox (Amerika)

Plot De politieafdeling ‘99’ in Brooklyn krijgt een nieuwe captain genaamd Ray Holt (Andre Braughter). Waar het bij de vorige captain vaak lang leve de lol was op het bureau zal het nu een stuk serieuzer moeten. En dat zal niet makkelijk worden voor sommige van agenten. Met name rechercheur Jake Peralta (Andy Samberg) zal flink zijn best moeten doen om indruk te maken. Hij is dan wel een geweldige rechercheur, maar hij gedraagt zich 90% van de tijd als een klein kind.

Opvallend Het mag best een verrassing genoemd worden dat Brooklyn Nine-Nine bij Fox wordt uitgezonden en niet door NBC. Er is namelijk een hoog NBC-gehalte in de cast en crew. De bedenkers van de serie zijn afkomstig van Parks and Recreation, waar ook een deel van de cast in gezeten heeft. Daarnaast is de leading man van de show Andy Samberg, afkomstig uit Saturday Night Live.

Waarom wel? Het is een heerlijk luchtige serie die de politiezaken niet heel serieus neemt. Het is de cast waar je voor gaat kijken. Andy Samberg is een groot komisch talent en dat liet hij al eerder zien bij SNL en Cuckoo. De immens gespierde Terry Crews die in Brooklyn Nine-Nine een watje speelt belooft vooral veel goeds.

Waarom niet? Voor een politieserie zal er waarschijnlijk weinig spanning inzitten. Het zal niet zo flauw zijn als Police Squad, maar meepuzzelen met de rechercheurs zit er niet in.

Blijven kijken? Het zal lastig zijn om elke week weer een leuk onderwerp te bedenken voor de serie, dus vijf seizoenen gaat Brooklyn Nine-Nine waarschijnlijk niet halen. De pilot belooft veel goeds en als de humor op dit niveau blijft, kijken wij zeker verder.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.