Credits: FOXCredits: FOX

Bones: seizoen 8

door • 01/05/2013 • RecensiesReacties (0)832

Cast Emily Deschanel, David Boreanaz, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Tamara Taylor en John Francis Daley
Genre Drama/misdaad
Speelduur 45 minuten
Aantal afleveringen 24
Zender Fox (Amerika) RTL 4 (Nederland)

Plot 
Brennan ‘Bones’ (Emily Deschanel) en Seeley Booth (David Boreanaz) hebben elkaar maanden niet gezien, omdat Bones op de vlucht was voor Christopher Pelant. De bad guy die Brennan probeerde op te laten draaien voor een moord die ze niet gepleegd had. Als Bones weer veilig kan terugkeren naar huis gaat ze weer aan het werk. Zoals gewoonlijk worden er weer moordzaken opgelost en ondertussen zien we hoe de relatie tussen Booth en Bones stand houdt en de kleine Christine opgroeit.

Memorable quote Bones tegen Booth: “Paradise. Mass graves for me and a beach with liquor for you.”

Opvallend Aflevering negen is volledig gefilmd vanuit het oogpunt van een skelet van een overleden jongen. Alles zien we door zijn ogen en dat is bijzonder om te zien. Iedereen praat tegen de schedel, omdat Angela denkt dat de geest van de jongen nog steeds aanwezig is. Erg leuk om te zien en dankzij deze creatieve oplossing mis je niets van het verhaal.

Hoe zit het in elkaar? Het wat zoetsappige seizoen zeven wordt opgevolgd door het meer serieuze seizoen acht. Zoals we gewend zijn, wordt er elke aflevering weer een moord opgelost. De ene aflevering ligt de nadruk op de moord, terwijl de andere aflevering meer over Bones en Booth gaat. We zien zo nu en dan ook nog baby Christine, maar een erg grote rol speelt ze niet.

Waarom wel? Zoals altijd is het acteerwerk sterk. Seizoen acht wisselt goed af. Er wordt elke aflevering een moord opgelost, maar soms zit er een aflevering tussen die voornamelijk over Bones gaat. Bones maakt dit seizoen een aantal veranderingen door, wat erg verfrissend is. In de laatste aflevering gebeuren er een aantal merkwaardige dingen, waardoor we nu eigenlijk seizoen negen ook moeten zien. Zal de bad guy invloed krijgen op de relatie tussen Bones en Booth? Kijken dus.

Waarom niet? Als je Bones al zeven seizoenen volgt, is het logisch dat je seizoen acht ook kijkt. Als je graag veel liefdesscènes van Bones en Booth wilt zien, dan moeten we je helaas teleurstellen. Het blijft het oude vertrouwde Bones, waar de nadruk ligt op de moordzaken. Een klein minpunt van seizoen acht is dat er niet naar een spannende seizoensfinale wordt toegewerkt.

Blijven kijken? Uiteraard. Bones gaat ons nog steeds niet vervelen. De moordzaken blijven origineel en worden steeds vernieuwender. Er komt sowieso nog een negende seizoen en volgens de uitvoerend producent wordt dat niet per se het laatste.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.