Credits: HBOCredits: HBO

Boardwalk Empire: seizoen 4

door • 20/08/2014 • RecensiesReacties (0)557

Cast Steve Buscemi, Michael Shannon, Patricia Arquette, Stephen Graham, Michael K. Williams, Kelly Macdonald, Jeffrey Wright en Gretchen Mol
Genre Misdaad/drama
Speelduur 56 – 60 minuten
Aantal afleveringen 12
Zender HBO (Amerika / Nederland)
Awards Geen

Plot Nucky Thompson (Steve Buscemi) heeft de macht in Atlantic City weer in handen, maar het wordt hem ook dit seizoen niet makkelijk gemaakt. De FBI en zijn directeur J. Edgar Hoover (Eric Ladin) willen het netwerk van Nucky omver werpen. En Doctor Narcisse (Jeffrey Wright) probeert via de handel in heroïne macht in de stad te krijgen.

Memorable quote Nucky Thompson: “Dr. Narcisse, there is something I’ve been wanting to ask you for quite some time.. Who the fuck do you think you are?”

Opvallend Nucky Thompson heeft echt bestaan, maar het grootste deel van de gebeurtenissen in de serie zijn bedacht door de schrijvers. Een uitzondering daarop zijn grote criminelen als Al Capone en Lucky Luciano, hun acties in de serie zijn gebaseerd op de werkelijkheid.

Hoe zit het in elkaar? In tegenstelling tot vorig seizoen draait het dit keer niet om een conflict tussen twee personen. Dit vierde seizoen is een stuk breder opgezet, elk personage maakt een ontwikkeling door, maar een afgerond einde is er voor bijna niemand.

Waarom wel? De sfeer van Boardwalk Empire is geweldig. De decors, de muziek, de locaties. Aan alles merk je dat er door de makers veel aandacht aan besteed is. Ook is het bijzonder dat de casting geen zwak punt kent. Hoewel Doctor Narcisse een naar personage is, wordt hij wel enorm goed neergezet. Ook in dit seizoen wordt er niet gekeken op een dode meer of minder, en zijn de makers niet bang om personages die al seizoenen lang in de serie zaten om te laten leggen. Moedig en het geeft de serie een realistisch gevoel.

Waarom niet? Er zijn eigenlijk twee grote verhaallijnen, en die zijn lang niet zo interessant als wat we in de vorige seizoenen van Boardwalk Empire zagen. Zeker de verhaallijn rond Doctor Narcisse is niet zo interessant en we vragen ons dan ook af waarom Nucky hem niet al vroeg in het seizoen uit de weg ruimt.

Blijven kijken? Ja! Seizoen vier lijkt een hoop klaar te zetten voor een spectaculair vijfde seizoen. Al Capone begint meer macht te krijgen en draait langzaam door, en Nucky lijkt zich steeds minder gemakkelijk te voelen in de onderwereld. Het volgende seizoen moet wel memorabel worden.

Het vierde seizoen van Boardwalk Empire is vanaf 20 augustus 2014 verkrijgbaar op DVD en Blu-ray en wordt uitgegeven door Warner Bros. Home Entertainment.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.