Credits: HBOCredits: HBO

Boardwalk Empire: seizoen 3

door • 15/09/2013 • RecensiesReacties (0)244

Cast Steve Buscemi,  Bobby Cannavale, Kelly Macdonald, Michael Shannon, Aleksa Palladino, Shea Whigham, Michael Stuhlbarg, Stephen Graham, Vincent Piazza en Paz de la Huerta
Genre Drama/misdaad
Speelduur 50 minuten
Aantal afleveringen 12
Zender HBO (Amerika / Nederland)
Awards Primetime Emmy Award voor Outstanding Supporting Actor in a Drama Series (Bobby Cannavale)

Plot De roaring twenties staan op het punt om los te barsten. De economie groeit dan ook enorm, maar alcohol blijft schaars en dus neemt het geweld toe. Voor Nucky wordt het lastiger nu hij er Gyp Rosetti (Bobby Cannavale) als concurrent bij krijgt. Bovendien is zijn huwelijk met Margaret (Kelly Macdonald) een schijnvertoning.

Memorabele quote Nucky: “No matter what you think of me, there’s no walking away, I do it to them or they do it to me. That’s all there is.”

Opvallend Wie ook maar iets van gangsters weet, zal er in Boardwalk Empire een hoop herkennen. Zo moet de naam Al Capone wel een belletje doen rinkelen (Ja, De Niro speelde hem ook eens) en was Lucky Luciano natuurlijk ook een beruchte maffiabaas. Acteurs Stephen Graham en Vincent Piazza spelen dus historische figuren, maar nog voordat ze de geschiedenis in gingen zoals wij ze uiteindelijk kennen.

Hoe zit het in elkaar? De schokkende finale van het tweede seizoen zorgde voor een drastische verandering voor de rest van de serie. “You can’t be a half gangster”, zei Jimmy Darmody al in de pilot, en nu is dat echt waar. Nucky heeft zijn pad gekozen en dat maakt Boardwalk Empire dit seizoen ook harder.

Waarom wel? Gangsters, de roaring twenties en Steve Buscemi. What’s not to like? Boardwalk Empire doet een hele hoop goed, van de perfecte cast tot indrukwekkende sets. Het klopt allemaal telkens weer. Er zijn weinig series waarin eigenlijk elke acteur echt goed is en bovendien perfect voor zijn of haar rol is gecast. Steve Buscemi natuurlijk vooral. Dit seizoen is hij nog interessanter, want hij begint in een full on gangster mode. We krijgen een paar van zijn donkerste momenten te zien en dat zorgt voor razend spannende televisie. En zoals we gewend zijn keren genoeg personages zich weer tegen hem, met spectaculaire confrontaties als gevolg.

Waarom niet? We kunnen er helaas niet omheen. Dit seizoen mist gewoon Michael Pitt. Jimmy was na Nucky zeker ons favoriete personage en Pitts spel was altijd even sterk. Gelukkig krijgen we daar wel de geweldige Bobby Cannavale voor terug. En hoewel er dus altijd wel interessante personages te vinden zijn, missen ze vaak toch iets: likeability. We geven niet om ze en dat deden we wel bij Jimmy.

Blijven kijken? Het is en blijft toch echt één van de beste dramaseries van dit moment en dus gaan wij echt niet stoppen na dit seizoen. Gelukkig is het vierde seizoen net begonnen, dus wij hoeven onze wekelijkse dosis gangsterdrama voorlopig niet te missen.

Het derde seizoen van Boardwalk Empire is vanaf 28 augustus 2013 verkrijgbaar op DVD en wordt uitgebracht door Warner Home Video.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.