1x07_In_God_We_Trust_(21)

Bluth maandag: Gob & George Michael

door • 29/04/2013 • FeaturesReacties (0)539

Eind mei begint het vierde seizoen van Arrested Development, maar hoe zat het ook al weer met de familie Bluth? Julien pluist samen met jou alle personen tot op de bodem uit, al kunnen sommige familiegeheimen het daglicht beter niet zien. Deze week kijken we naar G.O.B. en George Micheal.

Naam: George Oscar ‘G.O.B.’ Bluth
Vindt zichzelf een: Illusionist
Catchphrase: “Come on!” en “I’ve made a huge mistake.”

Als je het over een aandachtshoer hebt dan heb je het over G.O.B. Niemand in de familie, zelfs Maeby niet,  is zo op zoek naar zo’n grote constante toevoer van complimentjes, beminning en applaus. Het leven van G.O.B. hangt aan elkaar van leugens en bedrog, die hij vaak zelf als enige gelooft. G.O.B. zal altijd de schijn ophouden, niemand zal hem in verlegenheid brengen. Deze immense lust naar aandacht brengt G.O.B. idiote, maar komische ideeën, zoals zichzelf begraven of zijn vader verstoppen in de Aztec Tomb, één van zijn illusie attributen.

Het leukste aan G.O.B. is de herhaling van stommiteiten. “Come On!” en “I’ve made a huge mistake” zijn catchphrases die hij regelmatig gebruikt. Vooral die laatste is geweldig als G.O.B. weer eens een plan heeft gesmeed waarna de uitkomst nadelig is voor hemzelf. Tijdens zijn illusies gebruikt G.O.B. vaak het epische The Final Countdown als muziek, dat straalt zijn ego dan ook uit tijdens de act. Hij rijdt vaak rond op z’n Segway waardoor hij makkelijk opvalt in grote groepen mensen, en voor G.O.B. is werkelijk elke vorm van aandacht positief.

Naam: George Michael Bluth
Crush op: Zijn nicht Maeby Fünke
Trademark: Shirt in broek

George Michael is net zoals de rest van de familie een geval apart. Doordat zijn vader Michael hem enorm beschermt tegen al het kwade in de wereld, vooral tegen de familie,  is George Michael nogal een watje aan het begin. Maar zijn crush op Maeby Fünke brengt daar wat verandering in, hij probeert steeds wat stoerder over te komen. Als George Michael later Adam moet spelen in de levende recreatie van The Creation of Adam doet hij een spierenpak aan, zo’n opblaasgeval. Om indruk te maken op Maeby houdt hij het pak ook gewoon thuis aan, maar vanwege de kleine opblaas-leuter doet George Michael er een korte broek overheen. Totaal geen gezicht.

Later in de serie krijgt hij een vriendin: Ann. Eigenlijk een beetje een vreemd wijf zonder kwaliteiten, perfect voor George Michael. Vooral het onbegrip voor deze relatie van vader Michael zorgt voor veel leuke situaties. Hij vergeet vaak haar naam en ook wie ze nou eigenlijk is. In de voorjaarsvakantie, spring break, heeft George Michael zijn watje-status een nieuw niveau gegeven door niet op vakantie te gaan, maar voor secretaresse te spelen in het kantoor van de familie.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.