Credits: FoxCredits: Fox

Bluth maandag: George & Michael

door • 13/05/2013 • FeaturesReacties (0)330

Eind mei begint het vierde seizoen van Arrested Development, maar hoe zat het ook al weer met de familie Bluth? Julien pluist samen met jou alle personen tot op de bodem uit, al kunnen sommige familiegeheimen het daglicht beter niet zien. Deze week kijken we naar vader en zoon oftewel George en Michael.

Naam: George Bluth, Sr.
Heeft geheime relatie met:
 Kitty Sanchez
Beste quote: “There’s always money in the banana stand!”

Misschien wel de belangrijkste rode draad in Arrested Development is George. Hij is de oprichter van het familiebedrijf en hij heeft onder andere huizen verkocht aan Saddam Hussein, al bleek dit later een plan van de CIA te zijn. Door zijn gevangenschap is de rest van de familie bij elkaar gekomen, wat toch eigenlijk een positief punt is in de zee van rotzooi die George vaak achter zich laat.

George past perfect bij zijn vrouw Lucille, beide zijn zo manipulatief als het maar kan. George geeft zonder slag of stoot z’n kinderen of z’n broer op om er zelf gewin uit te halen. De problemen van anderen zijn niet die van hem. Ondanks zijn liefde voor Lucille doet hij daarnaast wel rustig z’n vreemde oud-secretaresse Kitty Sanchez, dat zal hem van binnen vast jong houden.

Naam: Michael Bluth
Weet als enige van de familie: Hoe een kip loopt
Grootste vergissing: Z’n vader vertrouwen

Vanaf het moment dat zijn vader hem niet kiest als opvolger van het familiebedrijf is Michael eigenlijk al klaar met de hele familie. Maar als George in de gevangenis komt, is Michael gewoon broodnodig om het bedrijf staande te houden. Hij is de enige met een gezond zakelijk verstand en hij kan ook nog eens met mensen omgaan, die combinatie is uniek bij de Bluths. Daarom besluit hij toch nog maar te blijven, al was het maar voor drie seizoenen.

Jaren geleden is de vrouw van Michael doodgegaan, maar nog altijd vindt hij het moeilijk om weer te daten. Hij durft het ook niet zo goed vanwege zijn zoon George Michael. Als hij toch rustig z’n date-leven probeert op te bouwen, zien we dat zijn keuze van vrouwen vaak niet zo handig is: de vriendin van G.O.B. of bijvoorbeeld de lerares van George Michael. Later begint hij zelfs wat met de Britse Rita, niet wetende dat ze retarded is. Hier valt nog genoeg mee te doen in het komende seizoen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.