Buster

Bluth Maandag: Buster & Maeby

door • 22/04/2013 • FeaturesReacties (0)617

Eind mei begint het vierde seizoen van Arrested Development, maar hoe zat het ook al weer met de familie Bluth? Julien pluist samen met jou alle personen tot op de bodem uit, al kunnen sommige familiegeheimen het daglicht beter niet zien. Deze week kijken we naar Buster & Maeby.

Naam: Byron ‘Buster’ Bluth
Studeert: Elke studie die zijn familie kan betalen
Is bang voor: Zeehonden

De jongste van de drie Bluth-broeders is Buster en hij heeft een redelijk verknipt moedercomplex opgebouwd in de loop der jaren. De familie heeft zo’n 80.000 dollar uitgegeven aan kaartlees-lessen, hiervan leerde Buster dat het blauw op de kaart waarschijnlijk het land is. Goed besteed geld zullen we maar zeggen. Tijdens een poging om te ‘ontsnappen’ van zijn moeder gaat Buster richting het strand. Daar raakt hij zijn hand kwijt als hij wordt aangevallen door een zeehond. Als later in het ziekenhuis aan de dokter wordt gevraagd hoe het met Buster gaat, is het antwoord: “He’s alright, he lost his left hand so he’s in fact all-right.” Hoe verzin je het?

Door zijn te grote haat-liefde relatie met zijn moeder is het liefdesleven van Buster zelf net zo’n grote ramp als de huizen die de familie verkoopt, daarover later meer. Hij begint te daten met Lucille Austero (vaak Lucille Two genoemd), de beste vriendin van zijn moeder en tevens van diezelfde leeftijd. Deze relatie maakt Lucille Bluth enorm jaloers, vandaar de komst van Annyong waardoor Buster weer jaloers wordt. De strijd gaat alsmaar door en komt misschien wel tot het hoogtepunt als Buster bij het leger gaat. Een grotere grap bestaat ongeveer niet.

Maybe or Surely?

Naam: Maeby Fünke
Specialiteit: Liegen
Op zoek naar: Aandacht van alles en iedereen

Maeby is de dochter van Lindsay en Tobias, althans, zover je van dochter kan spreken. Aandacht krijgt ze vrijwel niet van haar ouders. Om daar verandering in te brengen wil ze graag met haar neef George Michael zoenen voor de ogen van haar moeder. Een plan dat geen aandacht van haar moeder oplevert, maar wel een geheime crush van George Michael. Maeby zoekt mede door haar verwaarloosde opvoeding altijd de grenzen op en komt daardoor regelmatig in de problemen.

Ze weet zich echter uitstekend te redden door iedereen voor te liegen, Maeby is namelijk een meesteroplichter. Ze verzint haar alter-ego: Surely Fünke, zij leidt aan de ziekte BS. Het is een grap in een grap, die komische verdieping is precies wat Arrested Development zo goed maakt. De familie Bluth houdt trouwens zelf ook jaarlijks inzamelacties voor bijzondere ziektes. In seizoen twee krijgt ze op basis van wat leugentjes een baan als producer bij een filmstudio.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.