Credits: William Rutten / RTL 5Credits: William Rutten / RTL 5

Bluf: pilot

door • 13/09/2014 • RecensiesReacties (0)1489

Cast Achmed Akkabi, Jan Kooijman, Najib Amhali, Yolanthe Sneijder Cabau, Géza Weisz, Javier Guzman, Charlie Chan Dagelet en Fatima Moreira de Melo
Genre Drama
Speelduur 60 minuten
Première 11 september 2014
Zender RTL 5 (Nederland)

Plot Pokertalent Philip (Achmed Akkabi) wint een grote som geld en dat verandert zijn hele leven. Hij wil niets lever dan het geld delen met zijn drie beste vrienden. Geld speelt vanaf dat moment geen rol meer en ze maken hun stoutste dromen waar, maar is hun vriendschapsband wel bestand tegen zo’n rollercoaster?

Opvallend Fatima Moreira de Melo speelt in deze serie een professionele pokerspeler. Een rol die voor de blondine op het lijf geschreven is, want in het echt kan Fatima ook een aardig potje pokeren. Voor de serie heeft de actrice zelfs een pokercursus gegeven aan alle andere acteurs.

Waarom wel? Pokeren is een ‘sport’ die we niet vaak tegen komen in series. Pluspuntje voor de originaliteit dus. Bluf heeft meerdere verhaallijnen, van dramatische tot spannende, waar wij benieuwd naar zijn. Blijft Hein (Javier Guzman) bijvoorbeeld uit handen van de badguys van de pokerwereld en hoelang houdt Mark (Jan Kooijman) het nog vol met zijn verschrikkelijke lover Elise (Charlie-Chan Dagelet)?

Waarom niet? Wie een echt spannende pokerserie verwacht, kan helaas niet bij Bluf terecht. Poker komt vaak terug in de serie, maar wat vooral centraal staat is de hechte vriendschapsband tussen de vier vrienden. De vriendengroep wint een hoop geld en de vraag is of dat hun vriendschap gaat veranderen. Tsja, dat klinkt een beetje als een standaard verhaal, maar laten we hopen dat de serie zijn originaliteit vasthoudt.

Blijven kijken? Jazeker. Aflevering één belooft een leuke en goede serie, waar we misschien nog wel wat pokerskills van opsteken!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.