Credits: AVROCredits: AVRO

Bloedverwanten: seizoen 1

door • 01/11/2013 • RecensiesReacties (2)755

Cast  Henriette Tol, Derek de Lint, Tanja Jess, Sylvia Hoeks, Michiel Huisman, Jeroen Spitzenberger en Saskia Temmink
Genre  Drama
Speelduur  50 minuten
Aantal afleveringen 12
Zender  AVRO (Nederland 1)
Awards Geen

Plot 
Bennie de Winter is de oprichter van familiebedrijf Winter Flowers, maar wanneer hij overlijdt, komt zijn vermogen bij zijn dochter Esther (Henriette Tol) terecht. Esther zelf heeft niets met het bedrijf, haar ex-man Anton (Derek de Lint) is al jaren directeur. Esther houdt zich vooral bezig met het bij elkaar houden van de rest van de familie. Na zijn dood wordt ontdekt dat Bennie nog een dochter had uit een eerdere relatie, en ook komt het oorlogsverleden van Winter Flowers aan het licht.

Memorable quote Esther tegen Anton: “Jij bent een groot man. Ik ben er zo trots op dat jij de vader van mijn kinderen bent.”
Anton: “Heb jij een wijntje op?”

Opvallend De cast is sterk, toch is Bloedverwanten er nooit zo heel erg uitgesprongen. Het is meer één van de vele Nederlandse series. En met ongemerkt succes, want er wordt inmiddels al gewerkt aan een derde seizoen. Verwacht wordt dat deze in 2014 op televisie te zien zal zijn.

Hoe zit het in elkaar? Bloedverwanten is een typisch familiedrama. Esther is al jaren gescheiden van Anton, maar zou eigenlijk nog steeds willen dat hij bij haar terug komt. Hun kinderen Thomas (Jeroen Spitzenberger) en Iris (Saskia Temmink) werken voor Winter Flowers, terwijl hun jongste zoon Martijn (Michiel Huisman) maar wat aanklooit. Anton is getrouwd met de veel jongere vrouw Fien (Tanja Jess), maar dat huwelijk loopt ook op zijn eind. Ze hebben samen nog een dochter, Antje (Sylvia Hoeks), die vooral erg zoekende naar zichzelf is.

Waarom wel? De gebeurtenissen en karakters in Bloedverwanten zijn voor veel mensen herkenbaar. Iedereen zal waarschijnlijk wel iets kunnen herkennen van zijn of haar eigen familie, en het is dan juist zo lekker om in het drama van een ander te duiken. Dit maakt het tegelijk ook heel realistisch.

Waarom niet? Het verhaal komt nogal laat op gang. De eerste paar afleveringen gebeurt er weinig waardoor je verder zou willen kijken. Het is erg veel van hetzelfde. Ook de muziek en de ‘te perfecte’ tussenshots van bloeiende bloemen zijn nogal storend.

Blijven kijken? Ja. Hoe meer het seizoen vordert, hoe beter het wordt en de laatste aflevering geeft dan toch de doorslag om het tweede seizoen een kans te geven.

Gerelateerde berichten

2 Responses to Bloedverwanten: seizoen 1

  1. Als echte serie liefhebber kijk ik veel op DVD, maar ook via de TV. Is het mogelijk om aan te geven wanneer een serie op de NL tv te zien is ? Dat kan zijn bij Fox, Canvas (België -nu The Americans te zien), RTL, SBS of NL 1,2,3, etc.
    Ground Floor en Almost Human starten met S. 1 op 14 en 18 nov. zie ik in jullie overzicht Seizoenspremières. Die wil ik best graag zien. Op welke zender ?

  2. SERIEVISIE zegt:

    Die series gaan dan in première in Amerika, en zijn dus nog niet op Nederlandse zenders te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.