Credits: StarzCredits: Starz

Black Sails: pilot

door • 27/01/2014 • RecensiesReacties (0)586

Cast Toby Stephens, Hannah New, Luke Arnold, Zach McGowan, Toby Schmitz, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim en Dylan Skews
Genre Drama
Speelduur 65 minuten
Premiere 25 januari 2014
Zender Starz (Amerika)

Plot Kapitein Flint (Toby Stephens) broedt op een belangrijke overval die hem en zijn bemanning in één klap schatrijk zal maken, en hiervoor moet hij op zoek naar een logboek. Te midden van muiterij en geldbeluste koopmannen probeert hij zijn bemanning mee te krijgen op zijn zoektocht.

Opvallend Aan het Amerikaanse netwerk Starz de nobele taak om, elf jaar na de iconische Captain Jack Sparrow, het piratengenre nieuw leven in te blazen. Als prequel op Robert Louis Stevensons Treasure Island zijn de piraten van Black Sails dit keer hard en realistisch. 

Waarom wel? Black Sails zit goed in elkaar. Door het sterke begin van deze eerste aflevering, wanneer de piraten van Flint op brute wijze een zeevaardersschip kapen, zitten wij gelijk in het verhaal en het realistische decor en de goede acteurs versterken dit. Ook zit er meer dan genoeg mysterie in het verhaal om ons uit te laten kijken naar meer van dit eerste seizoen. Daarbij is het knap dat de makers op een heel geloofwaardige manier de piraten van Black Sails donker en realistisch maken, hierdoor staat de serie echt op zichzelf en niet in de schaduw van Pirates of the Caribbean.

Waarom niet? Vermoedelijk is Black Sails gemaakt met populaire HBO-series als Game of Thrones als voorbeeld, en waar het naakt in die serie het verhaal versterkt, zijn de vele onfunctionele boobies in Black Sails een belemmering. Het voegt soms zo weinig toe aan het verhaal dat het de serie minder geloofwaardig maakt. Ook qua script kan deze pilot nog niet aan een serie als Game of Thrones tippen, het eigenlijk simpele verhaal wordt op momenten zó ingewikkeld uitgelegd, dat wij bijna willen terugspoelen om het allemaal te begrijpen.

Blijven kijken? Zeker blijven kijken! Het is niet gemakkelijk om het beruchte piratengenre, dat vóór Pirates of the Caribbean bekend stond om zijn eindeloze lijst van flops, een succesvolle nieuwe draai te geven, en Black Sails is daar in de pilot in geslaagd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.