Credits: ABCCredits: ABC

Black-ish: pilot

door • 30/09/2014 • RecensiesReacties (0)397

Cast Anthony Anderson, Tracee Ellis Ross, Yara Shahidi en Laurence Fishburne
Genre Komedie
Speelduur 20 minuten
Première 24 september 2014
Zender ABC (Amerika)

Plot De succesvolle Andre ‘Dre’ Johnson (Anthony Anderson) leeft de American Dream. Hij woont samen met zijn vrouw Rainbow (Tracee Ellis Ross), hun vier kinderen en zijn vader (Laurence Fishburn) in een gigantisch huis in de suburbs. Toch voelt Dre zich soms niet helemaal op zijn gemak, als enige Afro-Amerikaan in de hoofdzakelijk blanke kringen waarin het gezin zich begeeft. Want is de familie Johnson nou ‘Black’ of ‘Black-ish’.

Opvallend De vader van Dre, ‘Pops’, wordt gespeeld door Laurence Fishburn. Die heel moeilijk los te zien is van zijn rol als Morpheus in The Matrix.

Waarom wel? Hoewel het een serie is met een Afro-Amerikaanse cast, over Afro-Amerikaanse mensen, is Black-ish voor iedereen vermakelijk. Black-ish is namelijk vooral een familieshow en de interactie binnen het gezin, en vooral tussen vader Dre en zijn tienerdochter Zoey (Yara Shahidi), is zeer herkenbaar. Dat is ook iets anders wat de serie probeert duidelijk te maken: we zijn allemaal niet zo verschillend als we wellicht denken. Black-ish laat op hilarische, maar soms wat overdreven, manier zien dat de grens tussen meegaan met de massa en je eigen identiteit behouden niet altijd makkelijk is. Zo baalt Dre dat zijn zoon op school door zijn vrienden Andy in plaats van Andre wordt genoemd en hockey speelt in plaats van basketbal. De druppel die de emmer doet overlopen is dat Andy voor zijn 15e verjaardag een bar mitswa wil, maar van Dre mee moet doen aan een Afrikaans overgangsritueel.

Waarom niet? Black-ish is een Amerikaanse familieshow en dat is voor de jongere kijkers niet altijd interessant. De pilot sluit af met een voice-over van Dre waarin hij zegt: ‘I’m just a dad who is willing to do whatever he had to for his family. And isn’t that the American Dream.’ Een zin die voor de nuchtere Hollandse kijker toch wat zoetsappig is.

Blijven kijken? Ja, Black-ish is een serie die problemen uit het echte leven aankaart, zonder dat het een preek wordt. Het is grappig, ook als je niet Black-ish bent.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.