Credits: SyfyCredits: Syfy

Bitten: pilot

door • 15/01/2014 • RecensiesReacties (0)602

Cast Laura Vandervoort, Greyston Holt, Greg Bryk, Paul Greene, Steve Lund en Michael Xavier
Genre Fantasy
Speelduur 43 minuten
Première 11 januari 2014
Zender Space Channel (Canada), Syfy (Amerika)

Plot 
Elena Michaels (Laura Vandervoort) is journalist in Toronto en is de enige vrouwelijke weerwolf op de wereld. Ze heeft haar roedel een jaar geleden verlaten en probeert een nieuw leven op te bouwen. Dit lukt aardig, tot een onbekende weerwolf een aantal onschuldige mensen vermoord. Elena is gedwongen om terug te gaan naar haar roedel, om uit te zoeken wie deze moordenaar is.

Opvallend De serie Bitten is gebaseerd op de boekenserie Women of the Otherworld, geschreven door Kelley Armstrong. Het eerste boek uit de serie heet Bitten.

Waarom wel? In de pilot wordt net genoeg weggegeven om je nieuwsgierig te maken. We ontmoeten alle hoofdpersonen, maar er wordt weinig weggegeven over hun achtergronden. De eerste aflevering impliceert wel dat er veel gebeurd is in het verleden, Elena probeert haar oude leven niet voor niets achter zich te laten, en we zullen toch echt verder moeten kijken om hier achter te komen.

Waarom niet? Hebben we het inmiddels niet gezien met alle weerwolf- en vampierverhalen? De serie mist iets vernieuwends. Behalve dan dat we dit keer naar een zeer knappe – mag gezegd worden – vrouwelijke weerwolf kijken, zijn alle details, zoals de verandering en de bovennatuurlijke krachten, hetzelfde als in andere weerwolvenfilms en -series. Jammer is ook dat de wolven er nep uitzien. Daarnaast is de achtergrondmuziek storend, onder veel scènes wordt muziek gedraaid, zelfs wanneer er een conversatie plaatsvindt.

Blijven kijken? Als je maar niet genoeg kan krijgen van de weerwolvenverhalen wel. Ben je toe aan iets vernieuwends, dan kan je het beter bij deze pilot laten.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.