Credits: Warner Home VideoCredits: Warner Home Video

The Big Bang Theory: seizoen 7

door • 15/11/2014 • RecensiesReacties (0)512

Cast Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Mayim Bialik en Kunal Nayyar
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Aantal afleveringen 24
Zender CBS (Amerika) Veronica (Nederland)

Plot 
Na de terugkeer van Leonard (Jonny Galecki) lijkt zijn relatie met Penny (Kaley Cuoco) sterker te worden, maar haar besef dat haar acteercarrière nog steeds niet zo goed gaat, gooit roet in het eten. Sheldon (Jim Parsons) en Amy (Mayim Bialik) zijn nog steeds een beetje onwennig samen, ook al probeert Amy alles om dichter bij Sheldon te komen.

Memorable quote Sheldon: “I made a new friend who likes trains as much as I do, I kissed Amy on the lips, and the conductor played his banjo for me.”

Opvallend Tijdens het uitzenden van dit zevende seizoen, werd niet alleen de volgende reeks aangekondigd, maar ook meteen de twee daaropvolgende seizoenen. CBS heeft vertrouwen in The Big Bang Theory, dat dus sowieso tien seizoenen krijgt.

Hoe zit het in elkaar? The Big Bang Theory is eigenlijk een klassieke sitcom. We volgen de levens van de vrienden Sheldon, Leonard, Raj en Howard. In dit seizoen zijn de relaties van de mannen weer wat sterker dan voorheen, en de ontwikkeling hiervan neemt dan ook weer een iets groter deel van het seizoen in beslag. Dit betekent niet dat elke aflevering in volgorde gekeken moet worden, deze veranderingen gaan heel subtiel, waardoor je makkelijk iemand mee kan laten kijken als je al midden in het seizoen zit.

Waarom wel? The Big Bang Theory laat ons na zeven seizoenen nog steeds lachen, wat na zo’n lange tijd toch wel een prestatie te noemen is. De acteurs blijven leuk, en het is nog steeds vermakelijk om te zien hoe ze zich ontwikkelen, inclusief op het gebied van hun relaties. Dit seizoen brengt hierbij ook nog mee dat deze relaties zich steeds verder ontwikkelen, vooral bij Sheldon en Amy, en Penny en Leonard. Ze lijken steeds serieuzer te worden.

Waarom niet? Maker Chuck Lorre zegt het zelf ook al; na een tijdje is een show gewoon minder grappig dan hij de eerste paar seizoenen was. Dat is dan ook zo met The Big Bang Theory. Ook al is deze komedie nog veel glimlachen waard, het is toch allemaal minder nieuw en uniek dan dat het ooit was. Zeker omdat de vier vrienden steeds minder de klassieke nerds lijken te worden.

Blijven kijken? Na de seizoensfinale is het bijna onmogelijk om te willen stoppen. Het einde neemt een onverwachte wending na het (potentiële) vertrek van een belangrijk personage, en wij zijn heel benieuwd hoe het nu verder gaat met The Big Bang Theory.

Het zevende seizoen van The Big Bang Theory is vanaf 12 november 2014 verkrijgbaar op DVD en wordt uitgebracht door Warner Home Video.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.