Credits: Ursula Coyote / NetflixCredits: Ursula Coyote / Netflix

Better Call Saul: pilot

door • 10/02/2015 • RecensiesReacties (0)977

Cast Bob Odenkirk, Rhea Seehorn, Patrick Fabian, Jonathan Banks en Michael McKean
Genre Drama/misdaad/komedie
Speelduur 55 minuten
Première 9 februari 2015
Zender AMC (Amerika) Netflix (Nederland)

Plot Jimmy McGill (Bob Odenkirk) is een onzekere advocaat die moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen. Hij doet onder andere pro-deo werk dat maar weinig oplevert. Jimmy wil erg graag succesvol worden, maar hij blijkt echter het beste te zijn in trucjes en oplichting.

Opvallend Het is bijzonder dat de makers van Breaking Bad de gok hebben genomen een spin-off te maken. Zij hebben de lat dermate hoog gelegd dat de schaduw toch boven Better Call Saul zal blijven hangen. Toch wordt in de eerste aflevering meteen duidelijk dat iedereen zo goed op elkaar ingewerkt is dat de kwaliteit gehandhaafd kan worden. AMC bestelde zelfs al een tweede seizoen, ver voordat de pilot werd uitgezonden.

Waarom wel? De eerste aflevering opent in zwart-wit met een nerveus ogende Jimmy die bij Cinnabon werkt, een knipoog naar Breaking Bad natuurlijk. Voor de fans van die AMC-serie zal Better Call Saul dan ook aanvoelen als thuiskomen. De sfeer en het camerawerk is exact hetzelfde. Toch heeft de spin-off de potentie om echt uit te groeien tot een zelfstandig geheel. Wij hopen ook dat dit zal gebeuren. De uitdaging voor de makers zal zijn om het publiek betrokken te houden bij het gecreëerde universum. De kracht van Breaking Bad zat hem in de constante verassingen, nu staan de makers voor de uitdaging dit kunstje opnieuw te herhalen.

Waarom niet? Het pluspunt kan ook als minpunt opgevat worden. Als je Breaking Bad niets vond dan is er een grote kans dat deze serie ook niet zal boeien. Daarnaast zal Better Call Saul toch echt zijn eigen identiteit moeten krijgen. De eerste tekenen zijn zeker positief, maar dit kan een valkuil zijn. Daarnaast komen ook de liefhebbers van brute actie tot nu toe nog niet aan hun trekken. Wij denken ook dat de mate van geweld die we uit Breaking Bad kennen niet geëvenaard zal worden.

Blijven kijken? Absoluut. De pilot gaf nog niet erg veel weg over het verhaal of de personages die een rol zullen spelen. Wel lijkt de focus meer op drama te liggen dan op humor. Dit is wel wat tegen de verwachting in, maar ook waar de makers goed in zijn. Wij hebben in ieder geval hoge verwachtingen van deze serie.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.