Credits: Jean Whiteside / ABCCredits: Jean Whiteside / ABC

Betrayal: pilot

door • 30/09/2013 • RecensiesReacties (0)300

Cast Hannah Ware, Henry Thomas, Stuart Townsend, Chris Johnson, Wendy Moniz, Braeden Lemasters, Elizabeth McLaughlin en James Cromwell
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Première 29 september 2013
Zender ABC (Amerika)

Plot Fotografe Sara Hanley (Hannah Ware) ontmoet Jack McAllister (Stuart Townsend) op haar fototentoonstelling. Zonder dat ze hier beiden op uit zijn, ontstaat er een affaire. Dan wordt de broer van Jacks schoonvader vermoord. Jack is de advocaat van de familie en staat in de zaak tegenover aanklager Drew (Chris Johnson). Dat Drew de man van Sara is, maakt de situatie niet gemakkelijker.

Opvallend Betrayal is een remake van de Nederlandse serie Overspel. De scènes zijn bijna identiek. Geprobeerd is ook de spanning en sfeer van de originele serie na te maken, maar daar is de remake nauwelijks in geslaagd. Scènes volgen elkaar te snel op en hebben vreemde overgangen, wat het geheel nogal droog maakt.

Waarom wel? De serie heeft een interessant verhaal met goede, afwisselende verhaallijnen. Als je Overspel niet volgt maakt de eerste aflevering nieuwsgierig. Er gebeuren direct een aantal dingen die maken dat je verder wil kijken.

Waarom niet? De pilot van Betrayal zit vol clichés waar wij al snel op afhaken. Jack die ‘per ongeluk’ tegen Sara zegt: “You’re beautiful”, als hij wil zeggen dat hij haar werk mooi vindt. Sara die haar sjaal verliest nadat ze met Jack heeft afgesproken, wat Jack natuurlijk als een smoes gebruikt om de fotografe weer te zien. Dit soort dingen worden snel saai, helemaal als ze in de eerste aflevering zitten. Als Overspel-kijker weet je daarnaast al wat er staat te gebeuren en je gaat dan vooral op zoek naar dingen die wel en niet kloppen met de Nederlandse serie.

Blijven kijken? Nee. Als het verhaal je aanspreekt, is Overspel een aanrader. Remake Betrayal voegt hier niets aan toe.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.