Credits: HBOCredits: HBO

Beste van 2014: Nieuwe Dramaserie

door • 12/12/2014 • FeaturesReacties (2)597

Het televisiejaar 2014 begon voor de nieuwe dramaseries al heel snel heel goed met de komst van True Detective, maar de kwaliteit werd er daarna niet minder op met series als Fargo, Manhattan en The Knick. Nu 2014 er bijna op zit, is het tijd om onze favorieten bekend te maken. Bekijk hieronder de onze, en vergeet niet op de jouwe te stemmen!

TRUE DETECTIVE – HBO
Toen 2014 begon met True Detective dachten we dat we onze favoriete nieuwe serie al binnen hadden, en misschien klopt dat twaalf maanden later nog steeds wel. The McConnaisance die Matthew McConaughey op het witte doek was begonnen, zet hij als detective Rust Cohle op het kleine scherm gewoon door. Tegenspeler Woody Harrelson vult hem perfect aan en ook de donkere cinematografie is echt schitterend. Oh en dan nog die slimme vertelvorm met twee tijdlijnen (die we later ook bij The Affair terugzagen).

Credits:  Chris Large / FX

Credits: Chris Large / FX

FARGO – FX
Misdaad, drama en gitzwarte humor zijn perfect gecombineerd in Fargo, de serie die natuurlijk gebaseerd is op de gelijknamige film van de Coen brothers. Met talentvolle acteurs als Martin Freeman en Billy Bob Thornton vinden wij het heel begrijpelijk dat Fargo de koploper is bij de Golden Globes. Misdaad in een klein stadje was nog nooit zo vermakelijk en goed tegelijkertijd. We hoeven Breaking Bad bijna niet meer te missen.

Credits: Craig Blankenhorn / Showtime

Credits: Craig Blankenhorn / Showtime

THE AFFAIR – SHOWTIME
Misschien wel de meest complexe nieuwe serie van 2014. The Affair is niet perfect, maar doet wel een hele hoop goed: van twee onbetrouwbare vertellers tot het spelen met tijdlijnen. Elke aflevering is opgedeeld in zijn (Dominic West) en haar (Ruth Wilson) versie van het verhaal, en natuurlijk komen die lang niet altijd overeen. Naar The Affair kijken is daarom soms best frustrerend, maar toch ook weer heel bijzonder. En dat televisieveteranen Maura Tierney en Joshua Jackson ook nog eens meedoen is natuurlijk perfect.

Credits: Cinemax

Credits: Cinemax

THE KNICK – CINEMAX
Drama, drugs en Clive Owen. Wat wil een televisieliefhebber nog meer? Regisseur Steven Soderbergh laat in The Knick zien dat hij nog genoeg in huis heeft. Het is wel een behoorlijk bloederige bende, want de medische voorzieningen in 1900 laten te wensen over. De ziekenhuisserie is dan ook niet van het niveau Grey’s Anatomy, en alleen geschikt voor kijkers met een wat sterkere maag. Je krijgt er wel wat voor terug, want Owen speelt de aan drugsverslaafde arts op een indrukwekkende manier.

Credits: WGN

Credits: WGN

MANHATTAN – WGN AMERICA
Periodedrama’s doen het bij ons eigenlijk altijd goed (denk aan Mad Men en Masters of Sex) en nieuwkomer Manhattan is daar geen uitzondering op. Net als eigenlijk alle bovenstaande series ziet ook Manhattan er prachtig uit, maar onderscheidt zich door een eigenzinnige mysterieuze sfeer te creëren. Werken aan de eerste atoombom vraagt daar ook wel om. Daarbij heeft het periodedrama een fantastische ensemblecast, waarin niemand niet goed speelt. Leuk detail: de Nederlandse Katja Herbers heeft een vaste rol.

Stem hieronder op de volgens jou Beste Nieuwe Dramaserie.

Stem ook op de Beste Nieuwe Komedieserie van 2014!

Gerelateerde berichten

2 Responses to Beste van 2014: Nieuwe Dramaserie

  1. Rinske Bax zegt:

    orange is the new black geweldig

  2. SERIEVISIE zegt:

    Vinden wij ook! Maar die serie begon in 2013, dus die komt in een andere categorie te staan op de site :)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.