Credits: HBOCredits: HBO

Beste van 2014: Komedieserie

door • 25/12/2014 • FeaturesReacties (0)482

Er viel weer genoeg te lachen in 2014, want de komedieseries zijn nog altijd van een hoog niveau. Onze favoriete vriendinnen maakten er weer een zooitje van, Selina werd de eerste vrouwelijke president en Louie had nog steeds relatieproblemen. Een paar van onze favoriete komedies op een rijtje. Vergeet niet onderaan in de poll op jouw lievelingsserie te stemmen!

GIRLS – HBO
Wie denkt dat het na twee seizoenen alles al gezien heeft, zit er toch echt naast. Lena Dunham liet in het derde seizoen blijken dat er nog genoeg rare avonturen en tegenslagen zijn voor de vier vriendinnen. Girls blijft verfrissend, eerlijk, hilarisch en een tikkeltje vreemd. Onze favoriete aflevering was toch echt wel die waarin de meiden een weekend samen in een strandhuis verblijven, wat natuurlijk niet zo verloopt zoals ze willen. Ineens staan alle vriendschappen op scherp.

Credits: Jordin Althaus / Showtime

Credits: Jordin Althaus / Showtime

HOUSE OF LIES – SHOWTIME
Waarschijnlijk de meest ondergewaardeerde komedieserie in het rijtje, maar wij kijken nog lekker door naar Marty Kaan en co. Het was geen makkelijk jaar voor Marty, maar dat maakt het des te vermakelijker om naar te kijken. Met zijn nieuwe bedrijf wil het niet echt lukken en ook de relatie met Jeannie komt maar niet van de grond. Dat zorgt voor iets meer drama dan voorheen, maar de manier waarop Don Cheadle het speelt (met die geweldige momenten waarin hij recht in de camera kijkt), maakt het voor liefhebbers van zwarte humor de moeite meer dan waard.

Credits: FX

Credits: FX

LOUIE – FX
Ook in Louie was er meer drama te zien dan ooit, maar dat ging zeker niet ten koste van zijn droge, scherpe en gevatte humor. Het was eigenlijk wel fijn dat we ook een doorlopende verhaallijn te zien kregen. De gebeurtenissen waren ook nog altijd vrij van clichés, dus Louie is er echt niet per se milder op geworden. En gelukkig waren er ook briljante gastrollen van onder andere Jerry Seinfeld en Sarah Baker. En dan te bedenken dat Louis C.K. de serie vrijwel helemaal zelf maakt.

Stem ook op de Beste Dramaserie, Beste Nieuwe Dramaserie en Beste Nieuwe Komedieserie!

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.