Credits: Joe Albas / ShowtimeCredits: Joe Albas / Showtime

Beste van 2014: Dramaserie

door • 16/12/2014 • FeaturesReacties (0)812

Met de terugkeer van Don Draper, een nieuwe missie voor crazy Carrie, spionnen en klonen was er weer genoeg drama op televisie in 2014. Hier een paar van onze favoriete dramaseries op een rijtje. En omdat wij eigenlijk niet kunnen kiezen uit zoveel goede series hebben wij jullie stemmen natuurlijk ook nodig! Vergeet dus onderaan niet jouw favoriet te kiezen.

HOMELAND – SHOWTIME
Halverwege seizoen drie (of misschien zelfs al eerder) gestopt met Homeland? Ga dan maar gauw weer kijken! Het huidige vierde seizoen herinnert ons aan waarom we het CIA-drama ooit zo goed vonden. Homeland is eindelijk weer ‘op het puntje van je stoel’-spannend, heeft geweldige cliffhangers (maar niet meer belachelijk veel) en sterk spel van Claire Danes. Ja, ze is nog steeds de crazy Claire waar we zo dol op zijn, maar ze draait tenminste niet meer in elke aflevering door. Pakistan als achtergrond en een nieuwe terrorist als vijand zorgen ervoor dat de dramaserie weer een niet te missen serie is.

Credits: Jaimie Trueblood / AMC

Credits: Jaimie Trueblood / AMC

MAD MEN – AMC
Don Draper die voor Peggy moet werken? Alleen dat al was een goede reden om Mad Men te kijken in 2014. Met slechts een half seizoen van zeven afleveringen kregen we ook dit jaar toch nog een beetje onze wekelijkse dosis Mad Men binnen. De verhoudingen staan op scherp, en dat maakt het des te interessanter. Na al die jaren is de AMC-dramaserie gewoon nog ijzersterk, want niet alleen Jon Hamm is weer briljant, ook de acteerprestaties van Elisabeth Moss, Christina Hendricks en John Slattery zijn nog altijd het kijken waard.

Credits: Sundance TV

Credits: Sundance TV

RECTIFY – SUNDANCE TV
Televisie’s meest ondergewaardeerde serie, maar op SERIEVISIE kunnen we er gelukkig niet om heen. Voor wie dacht dat seizoen één ongekend goed was, is de daaropvolgende reeks zeker een aanrader. We kruipen nog dieper in de wereld van Daniel en zijn familie, en de impact die zijn vrijlating op hen heeft. De cinematografie geeft nog altijd geweldig weer hoe zij de wereld zien, want daar zijn in Rectify niet altijd woorden voor nodig. Er zit zoveel emotie in elke scène, dat het onmogelijk is om niks te voelen voor deze eigenzinnige serie.

Credits: Nathaniel Bell / Netflix

Credits: Nathaniel Bell / Netflix

HOUSE OF CARDS – NETFLIX
Het is zeker één van onze favoriete televisiemomenten van 2014: Kevin Spacey als Frank Underwood die zich aan het einde van de première van seizoen twee van House of Cards tot de kijkers richt en zegt: “Did you think I’d forgotten you?”. Dit seizoen komen we er pas echt achter hoe meedogenloos Frank is, maar ook leren we dat zijn vrouw Claire (geweldig gespeeld door Robin Wright) misschien nog wel erger is. Hoe dan ook zorgen ze beide continue voor geniale momenten en ‘oh no he/she didn’t’-reacties.

Credits: JoJo Whilden / Netflix

Credits: JoJo Whilden / Netflix

ORANGE IS THE NEW BLACK – NETFLIX
Dat de serie bij de awardshows gerekend wordt als komedie negeren we maar even, want voor ons is Orange is the New Black toch echt een drama (waar inderdaad ook om gelachen kan worden). Ook het tweede seizoen hebben we er veel te snel doorheen gejaagd (en toen begon het lange wachten weer), want wat is die serie verslavend. De komst van een nieuwe gevangene zorgt voor een hoop nieuwe problemen in Litchfield en ook Piper doet een ontdekking die voor de nodige drama zorgt.

Stem hieronder op de volgens jou Beste Dramaserie van 2014.

Stem ook op de Beste KomedieserieBeste Nieuwe Komedieserie en Beste Nieuwe Dramaserie van 2014!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.