Credits: USA NetworkCredits: USA Network

Benched: pilot

door • 07/12/2014 • RecensiesReacties (0)511

Cast Eliza Coupe, Jay Harrington, Carter MacIntyre, Oscar Nunez, Jolene Purdy en Fred Melamed
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Première 28 oktober 2014
Zender USA Network (Amerika)

Plot Wanneer de succesvolle bedrijfsadvocate Nina Whitley (Eliza Coupe) op dezelfde dag haar verloofde en haar baan verliest, komt ze uiteindelijk terecht in de moeizame en voor haar vreemde wereld van de publieksadvocaten. Nu zijn niet de hoge bazen, maar de mensen van de straat haar cliënten. Gaandeweg komt ze erachter dat het publieke rechtssysteem, waar haar ex Trent Barber (Carter MacIntyre) haar grootste tegenstander lijkt, nog slechter in elkaar zit dan haar eigen leven.

Opvallend Eliza Coupe heeft haar hele leven al last van ADHD en dat merk je ook aan haar acteerwerk. Haar personages (Nina Whitley, maar bijvoorbeeld ook Jane Kerkovich in de populaire komedie Happy Endings) zijn druk, overheersend en heel heftig. Toch is de manier waarop Eliza haar rollen portretteert heel oprecht en zorgt zij ervoor dat al haar personages uiteindelijk heel likeable zijn.

Waarom wel? Benched is origineel, en slim geschreven. Het beste aan Benched is de droge en vaak genânte humor. Eliza Coupe is de perfecte actrice om dit te combineren in haar rol als Nina in deze komedie: ze is zowel lomp als grappig, en pittig, maar charmant. De cast is goed en leuk om naar te kijken, maar moet nog wel een beetje groeien. Toch zit er veel potentie in een aantal belangrijke karakters.

Waarom niet? Hoewel het grootste deel van de cast prima is, kent Benched een aantal cliché personages waar best meer uit gehaald kan worden. Dit zijn voornamelijk de ex-collega’s van Nina en een aantal cliënten in de rechtszaal. Daarnaast is het gedrag van de rechter (Fred Melamed) te gemaakt, zo iemand kan en mag eigenlijk niet bestaan. Er zijn een aantal gebeurtenissen die leuk zijn om naar te kijken, maar die wel net iets te voorspelbaar zijn.

Blijven kijken? Ja. We moeten weten hoe Nina zich gaat redden in haar nieuwe baan. Blijft het cliché op cliché, of gaat Benched ons verrassen en willen we alleen maar meer? Wij zijn wel benieuwd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.