Credits: Eric Liebowitz / NBCCredits: Eric Liebowitz / NBC

Believe: pilot

door • 16/03/2014 • RecensiesReacties (5)1811

Cast Johnny Sequoyah, Jake McLaughlin, Jamie Chung, Kyle MacLachlan en Delroy Lindo
Genre Drama
Speelduur 44 minuten
Premiere 10 maart 2014
Zender NBC (Amerika)

Plot Nadat Bo (Johnny Sequoyah) haar ouders verliest in een auto-ongeluk blijkt ze over speciale gaven te beschikken. Hierdoor zitten er twee partijen achter haar aan. Aan de ene kant Milton Winter (Delroy Lindo) en de ontsnapte gevangene Tate (Jake McLaughlin), en aan de andere kant de snode Roman Skouras (Kyle McLachlan).

Opvallend Een indrukwekkende hoeveelheid talent heeft zich aan Believe verbonden. Niet alleen is de serie geproduceerd door de legendarische J.J. Abrams, bekend van Lost, maar de pilot is geschreven en geregisseerd door kersverse Oscar-winnaar Alfonso Cuarón (Gravity).

Waarom wel? Believe heeft de potentie om een mooie, positieve serie te worden en dit is wel verfrissend in het huidige tv-tijdperk vol anti-helden. Het gaat over de pure goedheid die Bo uitstraalt naar de mensen om haar heen. Er zit ook wel een religieus tintje aan Believe, dus als dat je aanspreekt kun je zeker kijken.

Waarom niet? In een decennium waarin zoveel goede series uitkomen valt Believe een beetje tegen. De karakters zijn nogal eendimensionaal (ex-gevangene Tate lijkt alleen onredelijk chagrijn als emotie te bezitten) en sommige gebeurtenissen zijn erg cliché of zelfs ongeloofwaardig. Waarom tuint het meisje – als ze met haar krachten de intentie van mensen aan kan voelen – erin als een huurmoordenaar vermomd als dokter haar probeert te ontvoeren?

Blijven kijken? Onze nieuwsgierigheid is een klein beetje gewekt bij deze pilot. Want: waar komen de krachten van het meisje vandaan? Maar vanwege de clichés en eendimensionale karakters zijn we bang dat Believe niet boven de middelmaat zal uitsteken.

Gerelateerde berichten

5 Responses to Believe: pilot

 1. Mike Vaandering zegt:

  Ik vond het leuk, zeer vermakelijk. Ietwat ongeloofwaardig, maar waarom moeten series geloofwaardig zijn? Dat eendimensionale klopt inderdaad, al denk ik dat het in de loop van de afleveringen wel minder zal worden.

 2. Geloofwaardigheid is wel iets anders dan realisme hè? Wanneer een serie realistisch oogt vind ik geloofwaardigheid wel belangrijk. Een niet-realistische serie kan trouwens ook geloofwaardig zijn.

 3. Steffie van Rhee zegt:

  Kirsten Jordan Mee eens! Maar hier hebben we natuurlijk al uitgebreid over nagedacht haha. Scifi is bijvoorbeeld nooit realistisch maar kan wel geloofwaardig zijn. Makers moeten zorgen dat die wereld aannemelijk is, dat het klopt, dan wordt het geloofwaardig.

 4. Mike Vaandering zegt:

  Kirsten Jordan Dat is ook wel zo ja, maar 't blijft toch altijd lastig; het is én blijft een smaakkwestie. Ik vond het goed te doen; maar dat vind ik! ;)

 5. Mike Vaandering Ik heb het – nog – niet gezien, dus daar kan ik niet over oordelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.