Credits: Sven Ben Mark Holzberg / The CWCredits: Sven Ben Mark Holzberg / The CW

Beauty and the Beast: seizoen 1

door • 02/04/2014 • RecensiesReacties (0)487

Cast Kristin Kreuk, Jay Ryan, Sendhil Ramamurthy, Max Brown, Austin Basis, Nina Lisandrello en Brian White
Genre Misdaad/science fiction
Speelduur 
42 minuten
Aantal afleveringen 22
Zender The CW (Amerika) Net 5 (Nederland)
Awards People’s Choice Award voor Favoriete Nieuwe TV Drama

Plot Catherine (Kristin Kreuk) heeft als tiener gezien hoe haar moeder werd vermoord en werd daarna zelf gered door iets waarvan zij dacht dat het een beest was. Niemand geloofde haar echter. Jaren later, als Catherine inmiddels detective bij de NYPD is, komt ze tijdens een moordzaak achter aanwijzingen die leiden naar Vincent Keller (Jay Ryan). Iedereen denkt dat Vincent is vermoord, maar al gauw ontdekt Catherine dat hij nog leeft en dat hij degene is die haar vroeger heeft gered. Langzaamaan komen Vincent en Catherine steeds meer van elkaar te weten en ontdekt Catherine dat Vincent meer met haar verleden te maken heeft dan ze in eerste instantie dacht.

Memorable quote Catherine tegen Vincent: So, next time, when we’re going over the options of what we’re going to do, running away from me is not one. That’s not what partners do. And I learned that from you.”

Opvallend De serie is een remake van de gelijknamige serie in de jaren ’80. Gelukkig ziet the beast (Vincent) er nu een stuk aantrekkelijker uit!

Hoe zit het in elkaar? Naarmate de serie zich ontwikkelt, kom je er steeds meer achter wat er in het verleden is gebeurd. Dit doen de makers heel mooi door veel gebruik te maken van flashbacks. Deze flashbacks, gecombineerd met het heden, zorgen ervoor dat er steeds meer geheimen boven water komen en tegelijkertijd roept het ook steeds meer vragen op. Het wordt steeds duidelijker dat Vincent en Catherine voorbestemd zijn.

Waarom wel? De chemie tussen Kristin Kreuk en Jay Ryan is fenomenaal. Het is ook zeker niet verkeerd dat Vincent nogal eens shirtloos rondloopt. Verder is de serie ontzettend spannend en smaakt elke aflevering naar meer. Als kijker wil je steeds meer achter de geheimen komen die Vincent en Catherine met zich meedragen.

Waarom niet? Als je niet tegen series kan die ongeloofwaardig zijn; een mens die zomaar in een beest verandert, is Beauty and the Beast misschien niet de juiste serie voor jou. Daarnaast weet je als kijker natuurlijk ook altijd wel dat het met Vincent in Catherine weer goed komt, in wat voor situatie ze zich ook bevinden. Hoofdrolspelers zullen de serie natuurlijk niet zomaar verlaten en dit kan de spanning soms wat wegnemen.

Blijven kijken? Zeker wel! In de seizoensfinale gebeurden zoveel dingen die ervoor zorgden dat wij wel verder móeten kijken! Iedereen wil natuurlijk weten hoe Vincent en Catherine zich uit deze situatie gaan redden. Daarnaast zijn er weer wat geheimen boven water gekomen, waar wij ook graag wat meer over willen weten!

Het eerste seizoen van Beauty and the Beast is vanaf 2 april 2014 verkrijgbaar op DVD en wordt uitgebracht door Universal Pictures Benelux.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.