Credits: SBSCredits: SBS

Beauty and the Beast: pilot

door • 28/02/2013 • RecensiesReacties (0)380

Cast Kristin Kreuk, Jay Ryan, Max Brown, Nina Lisandrello en Austin Basis
Genre Drama/thriller
Speelduur 60 minuten
Première 27 februari 2013
Zender The CW (Amerika) Net 5 (Nederland)

Plot Door een medisch experiment is militair Vincent Keller in een monster ‘Beast’ veranderd. Terwijl hij ondergedoken zit, probeert Vincent samen met vriend JT een tegengif te creëren om weer een gewoon mens te worden. In de tussentijd redt Vincent onopvallend de levens van onschuldige mensen. Zo ook die van rechercheur Catherine Chandler, negen jaar eerder, als zij getuige is van de moord op haar moeder. Doordat het DNA van Vincent zowel in een recente moordzaak, waar Catherine nu aan werkt, als in de zaak van Catherines moeder aangetroffen is, treffen de twee elkaar negen jaar later opnieuw, zodra Catherine opnieuw in gevaarlijke situaties beland.

Opvallend Opmerkelijk is dat maker Ron Koslow al eerder een serie heeft gemaakt met precies dezelfde naam. De serie was van 1987 tot 1990 te zien op tv. In deze nieuwe Beauty and the Beast krijgt Koslow schrijfhulp van Jennifer Levin (Without A Trace) en Sherri Cooper van Brothers and Sisters. Hopelijk voor Ron Koslow wordt dit weer een langlopende serie.

Waarom wel? De spanning wordt goed opgebouwd en keert op de juiste momenten terug. Ook zitten er vlagen van humor in en zijn hoofdpersonen Catherine en Vincent niet vervelend om een uur naar te kijken.

Waarom niet? In het begin van de pilot denk je dat je in een zoveelste kopie van CSI beland bent. Het oplossen van de moord gaat de rechercheurs ook wel erg gemakkelijk af. Alle bewijzen voor de moord worden snel gevonden en daarmee is de moord zo opgelost. Ook komen de hoofdpersonen te snel in de aflevering weer bij elkaar. Dit komt niet heel erg geloofwaardig over. Bepaalde scènes zijn ook net iets te voor de hand liggend. Een man zal waarschijnlijk niet snel fan worden van deze serie.

Blijven kijken? Ja! Je weet eigenlijk vanaf het begin van de aflevering al dat Catherine en Vincent op een gegeven moment bij elkaar zullen komen, maar toch wil je weten op welke manier. De serie geeft er nog niet veel over bloot, waardoor je graag de volgende afleveringen wil zien.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.