Credits: BBC / NCRVCredits: BBC / NCRV

BBC-dramaserie over topadvocaten bij NCRV

door • 10/04/2013 • NieuwsReacties (0)306

Vanaf donderdag 27 juni zendt de NCRV wekelijks de spannende BBC-serie Silk uit. De dramaserie speelt zich af in een wereld van Britse topadvocaten.

De briljante en gedreven advocate Martha Costell (Maxine Peak) neemt het graag op voor de minder bedeelden en vindt dat iedereen onschuldig is totdat het tegendeel is bewezen. Ambitieus als ze is, heeft ze haar zinnen gezet op een plekje in de Queen’s Counsel (QC), de absolute elite in haar vakgebied. Martha heeft echter concurrentie: ook haar charmante maar meedogenloze collega Clive Reader (Rupert Penry-Jones) wil dolgraag QC-lid worden. Aangezien er maar één plek vrij is, zal het erop aan komen hoe de twee de komende tijd presteren in de rechtbank. Op dat gebied lijkt de geslepen Clive een voorsprong op Martha te hebben.

Terwijl de twee het tegen elkaar opnemen, voeren hun assistenten Niamh en Nick hun eigen strijd. Deze advocaten in opleiding beseffen dat de firma uiteindelijk maar één van hen in vaste dienst zal nemen. Dus ook al vinden ze elkaar nog zo aardig en helpen ze elkaar nog zo graag, ze zijn óók elkaars rivalen.

De titel Silk verwijst naar de functie van Queen’s Councel, waar Clive en Martha beiden op azen. In Groot-Brittannië is dat ook bekend onder de naam ‘taking silk’ wat slaat op de toga die van zijde is.

De rollen in Silk worden onder andere vertolkt door Maxine Peake (Criminal Justice II, Little Dorrit), Rupert Penry-Jones (Spooks, Whitechapel), Neil Stuke (The Bill, Game On), Natalie Dormer (The Tudors, W.E). De serie is geschreven door Peter Moffat (Criminal Justice, Cambridge Spies, North Square).

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.