Credits: BBCCredits: BBC

BBC cancelt Atlantis na twee seizoenen

door • 26/01/2015 • NieuwsReacties (0)338

Hercules, Pythagoras en Jason nemen afscheid van Atlantis. BBC heeft besloten geen derde seizoen van de fantasyserie te bestellen.

“Wij zouden graag Urban Myth Films, de cast en de crew enorm willen bedanken, maar Atlantis zal niet opnieuw door ons in productie worden genomen. We zijn erg trots op beide seizoenen, maar om het bereik van de BBC in drama te laten toenemen, hebben wij deze moeilijke beslissing moeten maken, want we willen ook nieuwe series blijven produceren”, verklaart een woordvoerder van het netwerk.

Atlantis ging in september 2013 in première met een dertiendelig eerste seizoen en kreeg toen al snel een tweede seizoen met hetzelfde aantal afleveringen. Het eerste deel van het tweede seizoen was eind 2014 te zien bij BBC One. In het voorjaar worden de laatste zeven afleveringen uitgezonden.

De makers van de serie, die ook verantwoordelijk waren voor Merlin, hielden geen rekening met het cancelen. De kijkcijfers waren bovengemiddeld en er was volgens hen daarom geen reden om zich zorgen te maken. Het is nog niet bekend of de serie zal eindigen met een open of gesloten einde.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.