Credits: CBS / Cliff LipsonCredits: CBS / Cliff Lipson

Battle Creek: pilot

door • 03/03/2015 • RecensiesReacties (0)551

Cast Josh Duhamel, Dean Winters en Kal Penn
Genre Misdaad
Speelduur 45 minuten
Première 1 maart 2015
Zender CBS (Amerika)

Plot Russ Agnew (Dean Winters) werkt als detective bij de Battle Creek politie, waar zelden iets gebeurt. De teamleden hebben dringend nieuwe apparatuur nodig, maar in plaats daarvan krijgen ze ondersteuning van FBI-agent Milton Chamberlain (Josh Duhamel), die zijn zaakjes prima voor elkaar heeft. De agenten hebben nogal verschillende levensvisies, maar toch moeten ze samenwerken.

Opvallend De serie is onder andere gemaakt door Vince Gilligan, die we natuurlijk allemaal kennen als de bedenker van Breaking Bad. Het script lag er al meer dan tien jaar en nu is er eindelijk iets mee gedaan.

Waarom wel? Het is een misdaaderie, maar er zit ook een goede dosis humor in. Het is dus geen ‘zware’ serie. De misdaad is als het ware de situatie waarin het verhaal zich afspeelt. Het zorgt voor de leidende draad, maar de verhoudingen tussen de agenten onderling zijn bijna net zo belangrijk als de misdaad die ze op moeten lossen. De hoofdpersonages worden gelijk prominent neergezet en vooral de strijd tussen de agenten Russ en Milton is op bepaalde punten erg grappig om te volgen. Zo is Milton een agent die het liefst eerlijk is en Russ bluft zich liever door situaties heen. Het levert lachwekkende situaties op wanneer beide agenten een verdachte moeten ondervragen, waarbij de één zegt dat ‘een mens altijd het goede wil doen’ en de ander ‘ik schiet je neer, dan hoef je niet eens na te denken over de gevangenis’.

Waarom niet? De humor is soms een beetje flauw. Als je het stukje voor de begintune kijkt, lijkt het alsof je een komedie gaat kijken, het is iets te dik aangezet. Maar het wordt ook serieuzer: er is namelijk een dubbele moord gepleegd. De verhouding tussen de humoristische en serieuze stukken is soms een beetje raar. Daarnaast is het ‘good cop, bad cop’ bij de agenten ook af en toe aan de overdreven kant.

Blijven kijken? Heb je Bones en The Mentalist na zoveel seizoenen wel gezien en zoek je iets luchtigers en grappigers dan CSI? Probeer Battle Creek eens!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.