Credits: A&ECredits: A&E

Bates Motel: seizoen 2

door • 10/10/2014 • RecensiesReacties (0)473

Cast Freddie Highmore, Max Thieriot, Nicola Peltz, Olivia Cooke en Vera Farmiga
Genre Drama/thriller
Speelduur 45 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender A&E (Amerika)

Plot Norman (Freddie Highmore) heeft een moeilijke tijd na de moord op zijn lerares Miss Watson (Keegan Connor Tracy) en wordt zich steeds meer bewust van zijn black-outs. Zijn moeder Norma (Vera Farmiga) doet haar best om een nieuwe verkeersweg tegen te gaan, zodat ze haar motel open kan houden, en halfbroer Dylan (Max Thieriot) doet een verontrustende ontdekking over zijn ware afkomst.

Memorable quote Norma tegen Norman: “It’s you and me. It’s always been you and me.”

Opvallend Bates Motel is geïnspireerd door het boek Psycho van Robert Bloch en Alfred Hitchcocks film met diezelfde naam. Een replica van de oorspronkelijke set van de film is speciaal voor de serie op locatie gebouwd in Aldergrove, British Columbia. Het origineel staat in de Universal Studios in Hollywood.

Hoe zit het in elkaar? De producers geven aan dat ze niet volledig gebonden zijn aan deze eerdere werken, maar toch vormt de serie een prequel voor de film uit 1960. Norma heeft een vreemde, intieme relatie met haar zoon en de vraag is of de reden voor zijn latere gedrag, in Psycho, aanleg of opvoeding is. Naarmate het verhaal vordert komen we hier iets meer over te weten, onder andere door het gebruik van flashbacks.

Waarom wel? Freddie Highmore gaat steeds meer lijken op de latere Norman Bates in Psycho en dat is een heel interessant gegeven. Norman wordt zich dit seizoen steeds bewuster van zijn blackouts en agent Romero krijgt steeds meer interesse in de jonge Bates. Dit gebeurt helaas pas richting het einde van het seizoen, maar belooft veel goeds voor het vervolg. Positief aan dit seizoen is voornamelijk dat er echt een wereld om de familie heen gecreëerd wordt, waardoor we ons beter kunnen identificeren met de personages. Het high school-sfeertje is gelukkig verminderd, maar in plaats daarvan krijgen we een gemeenteraad en een gemeenschapstheater. Daar laat Vera Farmiga trouwens nog even zien wat ze allemaal in huis heeft! Norma heeft ook dit seizoen nog steeds alles voor haar zoon over, maar beseft zich nog niet wat dit voor haar betekent.. wij zijn benieuwd hoe dat verder gaat.

Waarom niet? Bates Motel houd je tien afleveringen lang in haar greep, maar doet eigenlijk iedere aflevering net iets meer dan nodig. Het wordt te gehaast verteld, er gebeurt te veel en wat er gebeurt is vaak ook wat over-de-top. Ieder Bates-gezinslid weet zichzelf zeer goed in de nesten te werken: moorden, verkrachtingen en drugs. Noem het maar op. Daarnaast worden continu nieuwe verhaallijnen geïntroduceerd, waaronder veel niet interessante. We noemen een Bradley Martin, die wanhopig op zoek is naar de moordenaar van haar vader, en het hele verhaal rondom de drugsindustrie in White Pine Bay. Dat verhaal stond bijna volledig op zichzelf, het had slechts een kleine connectie met de rest van het verhaal. De inwoners van het pittoreske dorpje lijken ook allemaal bekend met het verdoezelen van moorden. Een thema wat veelvoudig terugkomt in Bates Motel. En herhaling is niet iets waar we op zitten te wachten.

Blijven kijken? Jawel. Het tweede seizoen was ons soms iets te gehaast, maar we blijven benieuwd naar het verloop van het verhaal tot aan de gebeurtenissen in Psycho. Wij checken graag voor een derde keer in bij het Bates Motel.

Het tweede seizoen van Bates Motel is vanaf 8 oktober 2014 beschikbaar op DVD en Blu-Ray en wordt uitgegeven door Universal Pictures.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.