Credits: A&E NetworkCredits: A&E Network

Bates Motel: pilot

door • 19/03/2013 • RecensiesReactie (1)244

Cast Freddie Highmore, Max Thieriot, Nicola Peltz, Olivia Cooke en Vera Farmiga
Genre Drama
Speelduur 40-47 minuten
Première 18 maart 2013
Zender A&E (Amerika)

Plot Zes maanden na de dood van haar man verhuist Norma Bates (Vera Farmiga) met haar 17-jarige zoon Norman (Freddie Highmore) naar Oregon. Met het idee een nieuw leven te beginnen kopen ze een motel in White Pine Bay. De vraag is of een nieuw huis, een nieuwe baan én een nieuw dorp al hun problemen op kunnen lossen.

Opvallend Bates Motel is geïnspireerd door het boek Psycho van Robert Bloch en Alfred Hitchcocks film met diezelfde naam. De producers geven aan dat ze niet volledig gebonden zijn aan deze eerdere werken, maar toch vormt de serie een prequel voor de film uit 1960. Opvallend is wel dat Bates Motel zich in het nu afspeelt, inclusief iPhones.

In 1987 werd ook al eens een film ontwikkeld met de naam Bates Motel. Deze film was oorspronkelijk een pilot voor een televisieserie, maar werd door geen enkel netwerk opgepikt.

Waarom wel? Degene die Psycho gezien hebben weten hoe het verhaal uiteindelijk gaat lopen, maar de serie lijkt veel dieper te gaan. In de pilot wordt al direct duidelijk dat Norma en Norman een vreemde, intieme relatie hebben. De vraag is of de reden voor Normans latere gedrag aanleg of opvoeding is. Een vraag waar wij graag antwoord op krijgen. De serie bouwt vanaf de eerste minuten de spanning op en er ontwikkelen zich meerdere mysteries, waardoor je de hele aflevering aan de buis gekluisterd zit. Daarnaast zijn de acteerprestaties van Vera Farmiga ook nog eens fenomenaal te noemen. Freddie Highmore en de rest van de cast moeten nog iets meer hun best gaan doen om dat te evenaren. Al zien we in Freddie wel de oudere  Norman Bates, zoals we hem kennen uit Psycho, onschuldig maar duister.

Waarom niet? De voornaamste reden om niet te kijken is de hoeveelheid bloed. De pilot begint al direct met meerdere dode mensen en een verkrachting, wat niet veel goeds voorspelt voor de komende afleveringen. Als je niet van bloederigheid houdt dus. Alles wordt een stuk explicieter getoond dan in Psycho. Daarnaast vonden wij het high school-gevoel nog iets too much voor een serie als deze.

Blijven kijken? Ja, zonder twijfel! Wij zijn heel erg benieuwd naar hoe het verhaal zich verder gaat ontwikkelen. Het beeld van een onbekend lichaam dat aan het eind van de pilot voorbij komt werkt daar zeker aan mee.

Gerelateerde berichten

One Response to Bates Motel: pilot

  1. Mmmmnjom njom, serial killers :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.