Credits: SBSCredits: SBS

Bagels & Bubbels: zij hoort bij mij: pilot

door • 04/04/2015 • RecensiesReacties (0)2107

Cast Bracha van Doesburgh, Egbert Jan Weeber, Geza Weisz, Halina Reijn en John Buijsman
Genre Drama/komedie
Speelduur 45 minuten
Première 7 april 2015
Zender Net 5 (Nederland)

Plot Bakkerszoon Rick (Egbert Jan Weeber) ontmoet supermodel Noa (Bracha van Doesburgh) in het restaurant waar zijn hysterische vriendin Vanessa (Halina Reijn) hem ten huwelijk vraagt. Rick was eigenlijk allang al klaar met de relatie en zegt ‘nee’. Noa ziet het schouwspel aan en pikt ‘m op als hij die avond naar huis loopt. Het is het begin van de ‘onmogelijke liefde’ tussen een gewone jongen en een superster.

Opvallend Bagels & Bubbels: zij hoort bij mij is gebaseerd op de Israelische serie The Baker and the Beauty. Daar was het eerste seizoen de best bekeken gescripte serie ooit en krijgt dan ook een tweede seizoen. Een aantal namen zijn zelfs overgenomen in de Nederlandse remake, maar Rick heet in het origineel Amos.

Waarom wel? De eerste aflevering kijkt lekker weg en belooft een typische serie om zonder nadenken te kunnen kijken. Bracha van Doesburgh zet haar karakter Noa stevig neer: een verwaand en verwend meisje met een rijke vader, dat ook af en toe laat doorschemeren dat ze eigenlijk maar een klein hartje heeft. De chemie tussen haar en Egbert Jan Weeber werkt en dat de avond niet helemaal realistisch verloopt – ze hangen in tuigjes aan een enorm billboard waar Noa opstaat – maakt het juist wel grappig.

Waarom niet? Het is het zoveelste sprookje in een modern jasje en waarschijnlijk weten we allemaal precies hoe deze serie gaat verlopen; je hoeft geen diepzinnige of goed doordachte verhaallijnen te verwachten. De aflevering komt langzaam op gang en het karakter en de verhaallijn van Ricks broer Danny (Geza Weisz), die deze avond op zoek gaat naar Rick en Noa, is een beetje flauw.

Blijven kijken? Ja. De eerste aflevering is vermakelijk, toegankelijk en soms grappig. Wij zijn benieuwd naar de volgende afleveringen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.