Credits: The CWCredits: The CW

Backpackers: pilot

door • 21/09/2014 • RecensiesReacties (0)425

Cast Noah Reid, Dillon Casey en Meghan Heffern
Genre Komedie
Speelduur 21 minuten
Première 15 juli 2014
Zender The CW (Amerika)

Plot Ryan (Noah Reed) en Beth (Meghan Heffern) zijn net verloofd, maar maken zichzelf meteen zorgen of ze geen spijt zullen krijgen van alles wat ze nooit gedaan hebben vanwege hun relatie. Ze besluiten dan ook om apart van elkaar door Europa te backpacken en te doen wat ze altijd al hebben willen doen. Met daarbij de regel: “What happens in Europe, stays in Europe.” Maar Ryan is nog geen dag in Parijs met zijn beste vriend Brandon (Dillon Casey) als hij spijt krijgt van zijn beslissing. Samen met Brandon besluit hij op zoek te gaan naar Beth, maar ze hebben geen idee waar in Europa ze zich überhaupt bevindt.

Opvallend Backpackers is begonnen als webserie in Canada met afleveringen van elf minuten. Toen de serie opgepikt werd door The CW hebben de makers de afleveringen met het huidige materiaal verlengd naar de dubbele speelduur.

Waarom wel? Het is een leuk concept dat een beetje doet denken aan de film Eurotrip. De acteurs en actrices zijn geen straf om naar te kijken en leveren een prima staaltje acteerwerk. Het valt zeker te waarderen dat we o.a. de Eiffeltoren te zien krijgen. De landschappen en omgevingen zijn prachtig en geven een soort echtheid aan de serie. Het had goed uit kunnen pakken als de rest van Backpackers geen flop was geweest.

Waarom niet? Waar de editor van de serie mee bezig was weten we niet precies, maar we hopen dat hij/zij de dialogen ook zo flauw vond dat hij/zij het achtergrondgeluid of de muziek maar een paar tandjes harder heeft gezet. Anders heeft de editor heel wat uit te leggen. Door het enorme lawaai op de achtergrond waren de dialogen nauwelijks te verstaan. Misschien uiteindelijk dus maar goed ook, want de verstaanbare gesprekken waren alles behalve grappig. Tot aan het midden van de pilot dachten we dat het in ieder geval met het camerawerk goed zat, maar toen werd er zo’n amateuristisch shot in geplakt dat we niet meer wisten of we naar een CKV-filmpje of een televisieserie zaten te kijken. Het script, geluid en de cinematografie waren allemaal teleurstellend en dat is toch waar een serie voornamelijk op draait.

Blijven kijken? Als er iets tegenviel was het de serie Backpackers wel. Met de plotseling amateuristische shots en onverstaanbare dialogen vroegen we ons zo’n 20 minuten lang af waar we nou eigenlijk naar zaten te kijken. Niet voor herhaling vatbaar dus.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.