Credits: Randy Holmes / ABCCredits: Randy Holmes / ABC

Back in the Game: pilot

door • 22/09/2013 • RecensiesReacties (0)301

Cast Maggie Lawson, Ben Koldyke, Griffin Gluck, Lenora Crichlow, J.J. Totah, Kennedy Waite, Cooper Roth en James Caan
Genre Komedie
Speelduur 21 minuten
Première 25 september 2013
Zender ABC (Amerika)

Plot Terry (Maggie Lawson) is een voormalig All-Star softbalspeler wiens leven niet helemaal volgens planning is verlopen. Haar veelbelovende carrière eindigde abrupt en inmiddels is ze ook gescheiden en woont ze met haar zoon (Griffin Gluck) samen bij haar vader (James Caan). Als haar zoontje Little League softbal wil gaan spelen, maar afgewezen wordt, besluit ze hem te helpen en toch de sport weer op te pakken.

Opvallend De broers Mark en Robb Cullen creëerden Back in the Game. Ze schreven ooit samen wat afleveringen van Las Vegas, waar ze ook al met acteur James Caan werkten. Het is trouwens een gevalletje van life imitates art, want alle drie hebben ze ervaring als honkbalcoach.

Waarom wel? We zouden kunnen zeggen dat het leuk is dat een tv-serie waarin een sport zo’n grote rol speelt eens om een vrouw draait, maar eigenlijk is dat in dit geval niet zo. Vorig jaar had Amy Adams in de film Trouble with the Curve een soortgelijke getergde relatie met haar vader de honkbalscout, en dat kwam er een stuk beter van af.

Waarom niet? De lijst is oneindig. Het is lang geleden dat we zo’n belabberde komediepilot zagen. Het personage van de mopperende vader, gespeeld door James Caan, is wel heel vervelend en bovendien cliché. Ook is het wel wat overdreven dat hij zelfs de naam van zijn enige kleinkind niet kan onthouden. En serieus, wat voor bijnaam is The Cannon? Daarbij is het hele plot nu al zo voorspelbaar, dat we precies kunnen uittekenen wat Terry te wachten staat. Zelfs de titel van de serie ligt er iets te dik op. En oké, goede kindacteurs vinden is wat lastig, maar ze hoeven echt niet zo slecht te zijn.

Blijven kijken? Nee, niet doen. Echt niet! Nergens voor nodig. We krijgen deze twintig minuten van ons leven al niet meer terug, dus dat is vervelend genoeg.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.