BorgiasSlider

AVRO zendt deze zomer tweede seizoen The Borgias uit

door • 15/04/2013 • NieuwsReacties (0)382

Deze zomer zendt de AVRO het tweede seizoen uit van de dramaserie The Borgias. Vanaf zaterdag 22 juni, rond de klok van 22.35, kunnen de intriges van de Borgia-familie weer wekelijks gevolgd worden.

De serie draait om de beruchte familie, die met Rodrigo Borgia oftewel Paus Alexander VI, de macht grijpen in het Rome van de 15e eeuw. Eén van de hoofdrollen in deze succesvolle serie wordt vertolkt door de Nederlandse actrice Lotte Verbeek die als Giulia Farnese de minnares is van Paus Alexander VI (Jeremy Irons).

Het was de tijd van Da Vinci en Michelangelo. Een tijd van creativiteit en intellectuele prestaties. Maar het was ook de tijd van Machiavelli, van wetteloosheid, oorlog en zedeloosheid. Het hart van de wereldorde was het Vaticaan, dat ingreep bij conflicten tussen landen. Aan het hoofd van het Vaticaan stond een man met ongelofelijke macht: Paus Alexander VI. Zijn heerschappij over Rome zou de zwartste periode uit de kerkelijke geschiedenis worden. Zijn echte naam wordt tot op de dag van vandaag in verband gebracht met meedogenloosheid, machtswellust en moreel verval: Rodrigo Borgia.

Het tweede seizoen van The Borgias is van zaterdag 22 juni tot en met zaterdag 24 augustus te zien op Nederland 2.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.