Credits: The CWCredits: The CW

Arrow: seizoen 2

door • 16/05/2014 • RecensiesReacties (0)533

Cast Stephen Amell, Katie Cassidy, David Ramsey, Willa Holland, Paul Blackthorne, Susanna Thompson, Emily Bett Rickards, Manu Bennett, Colton Haynes en Caity Lotz
Genre Actie/avontuur
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 23 afleveringen
Zender The CW (Amerika)
Awards Geen

Plot Na de aardbeving die een hele wijk van Starling City met de grond gelijk maakte en Oliver’s beste vriend Tommy het leven kostte, neemt hij zich voor te veranderen en niet langer erop los te moorden. Dit voornemen is voor Oliver (Stephen Amell) echter al snel moeilijk te handhaven wanneer diegene waar hij lange tijd mee heeft samengeleefd op het eiland, Slade Wilson, achter hem aan komt om de dood van zijn geliefde te wreken.

Memorable quote Felicity Smoak: “I’m a bomber. I can’t believe I’m a bomber. I wonder if I can list that on my resume of special skills.”

Opvallend In dit tweede seizoen van Arrow werd de opzet gegeven voor een nieuwe serie die ook gebaseerd zal worden op een bekend stripboek karakter: The Flash. Grant Gustin speelde gedurende drie afleveringen Barry Allen totdat hij door de bliksem werd getroffen. Achteraf bleek dit het begin te zijn van een nieuwe serie die vanaf september te zien zal zijn.

Hoe zit het in elkaar? Na vijf jaar lang op een vreselijk eiland te hebben geleefd, keert Oliver Queen terug naar zijn geliefde stad Starling City om wraak te nemen op de mensen die deze stad naar de rand van de ondergang hebben gebracht. Om deze personen gerechtigheid te kunnen brengen moet hij een nieuwe gedaante aannemen om zijn identiteit, en dat van zijn geliefden, geheim te houden. Deze identiteit komt voort uit zijn tijd op het eiland en we leren naar aanleiding van de gebeurtenissen in het heden, wat Oliver gedurende zijn vijf jaar van afwezigheid heeft meegemaakt en hoe hij daardoor tot de persoon is ontwikkeld die hij nu is.

Waarom wel? Iedere aflevering van Arrow is gevuld met actie, humor en een sterke verhaallijn waar wij geen genoeg van kunnen krijgen. De serie zit slim in elkaar en de overgang tussen het heden en het verleden is op perfecte wijze vormgegeven, waardoor de serie een geheel nieuwe dimensie krijgt.  Daarbij is op het gebied van humor de serie dit seizoen ook zonder meer naar een hoger niveau getild met de vaste aanwezigheid van Emily Bett Rickards’ karakter Felicity Smoak. Haar rol groeit constant en is een uitermate goede toevoeging aan het geheel.

Waarom niet? Er zijn weinig redenen om deze serie niet te kijken, maar mocht je geen fan van de Marvel-stripboeken zijn en een te zwakke maag hebben voor een overmatige aanwezigheid van geweld en een litertje bloed hier en daar, dan is deze serie wellicht niet geschikt voor je.

Blijven kijken? Absoluut. Oliver mag dan de strijd gestreden hebben met een belangrijke vijand, de seizoensfinale doet blijken dat er nog veel meer aan het verhaal moet worden toegevoegd om een volledig beeld te krijgen. Wij wachten dus geduldig af tot het volgende seizoen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.