Credits: The CWCredits: The CW

Arrow: seizoen 1

door • 02/08/2013 • RecensiesReacties (0)673

Cast Stephen Amell, Katie Cassidy, Colin Donnell, David Ramsey, Willa Holland, Susanna Thompson, Paul Blackthorne en Emily Bett Rickards
Genre Actie/avontuur
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 23
Zender The CW (Amerika) Veronica (Nederland)
Awards Nominatie People’s Choice Award voor Favoriete Nieuwe Dramaserie

Plot[/highlight] De verwaande miljardair en playboy Oliver Queen (Stephen Amell) is dood verklaard nadat zijn jacht verloren is gegaan op zee. Vijf jaar later duikt hij echter toch weer op en lijkt in geen enkel opzicht meer op de persoon die hij ooit was. Oliver is na zijn terugkomst vastberaden om zijn stad, Starling City, te ontdoen van de criminele elite die de touwtjes stevig in handen heeft.

Memorable quote Felicity: “My only encounter with drugs was with a pot brownie my freshman year. By mistake! Which could have been fun, except I’m allergic to nuts.”

Opvallend Arrow is gebaseerd op het stripverhaal Green Arrow van DC Comics en hoewel het verhaal niet tot in het laatste detail is overgenomen, zijn er wel erg veel verwijzingen in de serie terug te vinden naar de stripboeken. Ook zal het huis van de Queen familie voor veel fans van op stripboeken gebaseerde verhalen bekend voorkomen. Het werd eerder gebruikt in de serie Smallville, gebaseerd op de Superman-stripboeken, en het was ook het huis van professor Xavier in de eerste twee X-men films.

Hoe zit het in elkaar? Na vijf jaar vast te hebben gezeten op een afgelegen eiland, keert de door vriend en vijand dood gewaande miljardair Oliver Queen terug naar zijn geliefde stad, Starling City, om de laatste wens van zijn vader te verwezenlijken: de criminele elite een halt toe roepen en de stad terug aan zijn inwoners geven. Om deze wens in vervulling te laten gaan, meet Oliver zich een alter ego aan waarmee hij de bovenlaag van de bevolking tot de orde roept.

Waarom wel? Waar bij veel televisieseries soms de pilot wat kan tegenvallen ten opzichte van wat de serie uiteindelijk in zijn mars heeft, was dit bij Arrow absoluut niet het geval. Vanaf de eerste minuut word je als kijker het verhaal ingetrokken en kijk je steeds weer uit naar de volgende aflevering. De grootste kracht hierin zit hem in de hoofdrolspeler, Stephen Amell, die feilloos weet te wisselen tussen de Oliver Queen van nu en die van vroeger. Dit in combinatie met een goede verhaallijn, een sterke cast en goed opgebouwde actiescènes, maar Arrow tot een zeer complete actieserie.

Waarom niet? Halverwege het seizoen zakte het geheel een klein beetje in en leken de makers moeite te hebben hun eigen hoge niveau vol te houden. Een aantal van de verhaallijnen werd wat langdradig en de vaart was er over het geheel een beetje uit na de vliegende start in het begin. Naar mate het seizoen echter weer verder ging, kregen ze al snel de smaak weer te pakken en bleek het slechts een klein dipje te zijn.

Blijven kijken? Absoluut! Vooral door de bloedstollende laatste aflevering van dit seizoen is er alle reden om uit te kijken naar de volgende.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.