Credits: NetflixCredits: Netflix

Arrested Development: seizoen 4

door • 05/08/2013 • RecensiesReacties (0)330

Cast Jason Bateman, Will Arnett, David Cross, Michael Cera, Portia de Rossi, Tony Hale, Alia Shawkat, Jessica Walter en Jeffrey Tambor
Genre Komedie
Speelduur 30 minuten
Aantal afleveringen 15
Zender Netflix (Amerika)
Awards Nominaties Primetime Emmy Award voor Beste Acteur in een Komedie (Jason Bateman), Beste Muziek en Beste Montage van een Komedie

Plot Na veel geruzie is de familie Bluth weer bij elkaar, maar de ruzie is nog lang niet voorbij. Iedereen is druk bezig met zijn of haar eigen gewin. Michael wil een film maken en is ook nog steeds op zoek naar zijn eeuwige liefde. Dat terwijl hij toch echt bij zijn zoon woont. G.O.B. wil nog altijd indruk maken op alles en iedereen, George Sr. is druk bezig met een bouwproject op de grens van Mexico en Lindsay zoekt zichzelf.

Memorable quote G.O.B.: “I am not the real Jesus… I am the AMAZING Jesus!”

Opvallend Arrested Development werd altijd gezien als één van de betere komedies: sterrencast, geweldig verhaal en grappen die de grens tussen te ver en veel te ver opzoeken. De recensies waren allemaal positief, maar de kijkers bleven weg met een tragische geschiedenis als gevolg. De serie werd de nek omgedraaid in het derde seizoen. Geruchten over een reünie of film bleven altijd borrelen totdat het allemaal officieel werd aangekondigd: een nieuwe seizoen op Netflix. Hierdoor zijn de verwachtingen voor dit seizoen enorm.

Hoe zit het in elkaar? Alle Bluths hebben hun eigen aflevering waarin wordt uitgelegd wat er de afgelopen jaren is gebeurd na het einde van seizoen drie. Lucille kaapte toen het cruiseschip de Queen Mary. Ja, er is echt wat mis met deze familie. De verhaallijnen zijn allemaal aan elkaar gekoppeld en zouden als puzzelstukjes in elkaar gezet moeten worden. Op die wijze vorm je jouw eigen Arrested Development-film. Dit vraagt gewoon om een uitgebreide marathon van het hele seizoen. Je moet alles direct kijken. Zeg maar dag tegen dat weekend.

Waarom wel? Ze zijn terug en we hebben er lang op moeten wachten, smeken en bidden. Na een pauze van zeven jaar voelt elk personage nog hetzelfde, dat is de kwaliteit van de cast bij elkaar. De hele familie heeft wat van elkaar nodig om er zelf vervolgens beter van te worden, de quote: “I need a favor.”, wordt al op t-shirts gedrukt. Het egoïsme is het enige in de familie dat ze eigenlijk bij elkaar houdt. Niemand kan, en of ze daar nou zelf ook helemaal achter zijn, zonder elkaar. Juist daardoor werken de grappen ook zo goed. Het voelt allemaal logisch, daar ligt de kracht van Arrested Development. Je verwachting mag hoog zijn, maar wees niet bang voor vernieuwing, het is namelijk niet de menukaart van vroeger.

Waarom niet? Een losse aflevering is niet genoeg en haalt zeker niet het niveau van de eerdere seizoenen. De afleveringen horen als een geheel bekeken te worden, alles vult elkaar aan. Dit kan zeker aan het begin lastig zijn om toch door te zetten. Het voelt niet zoals vroeger, maar wat wil je na al die jaren. Arrested Development was altijd al anders, nu het dat weer is, mag dat niet betekenen dat je het niet gaat kijken. Neem het op als een enorme film en je bent net zo gelukkig als in 2003. Dat zijn wij ook.

Blijven kijken? Zeker, en daar is zelfs nog goed nieuws over. Er wordt al gesproken over een vijfde seizoen. Tot die tijd beginnen wij gewoon weer bij seizoen één. De liefde voor Arrested Development zal nooit sterven, hoe vaak we ook kijken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.