Credits: FoxCredits: Fox

Arrested Development: seizoen 3

door • 12/07/2013 • RecensiesReacties (0)557

Cast Jason Bateman, Will Arnett, David Cross, Michael Cera, Portia de Rossi, Tony Hale, Alia Shawkat, Jessica Walter en Jeffrey Tambor
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Aantal afleveringen 13
Zender Fox (Amerika)
Awards Nominaties Primetime Emmy voor Beste Komedieserie, Beste Mannelijke Bijrol in een Komedieserie (Will Arnett), Beste Montage van een Komedieserie en Beste Script van een Komedieserie

Plot 
Michael (Jason Bateman) raakt verwikkeld in een ingewikkeld plot met de Britse geheime dienst waar zijn nieuwe vlam een onderdeel van lijkt te zijn. George sr. (Jeffrey Tambor) wordt onder huisarrest geplaatst en G.O.B. (Will Arnett) komt erachter dat hij een zoon heeft. Ook probeert Lindsay (Portia de Rossi) de nieuwe advocaat van de familie te verleiden en hebben George Michael (Michael Cera) en Maeby (Alia Shawkat) er steeds meer moeite mee om hun gevoelens voor elkaar en voor de buitenwereld verborgen te houden.

Memorable quote Michael: “You seem more villainous than usual, Mom. Are you sober?”
Lucille: “Michael, it’s 8 AM!”
Michael: “So, it’s not that.”

Opvallend Nadat de stekker er tijdens seizoen drie voortijdig werd uitgetrokken, sloeg Mitch Hurwitz, geestelijk vader van de serie, het aanbod om de serie bij een andere zender onder te brengen af. Hij was van mening dat alles wat hij over de Bluths wilde vertellen eigenlijk wel gezegd was. Toch is er, na een afwezigheid van zeven jaar, alsnog een vierde seizoen geproduceerd.

Hoe zit het in elkaar? Na tegenvallende kijkcijfers werd het geplande aantal afleveringen van seizoen twee teruggebracht van 22 naar achttien, en dit seizoen werd het aantal nog verder teruggebracht naar dertien. Binnen de serie wordt meerdere malen aangekaart dat het niet heel goed gaat qua kijkcijfers. Zo wordt er bijvoorbeeld een aantal keer gezegd dat de Bluths geen familie zijn waar mensen zich mee kunnen identificeren. In één van de afleveringen wordt zelfs bijna letterlijk gesproken over het verhuizen van de serie naar een andere zender.

Waarom wel? Fans van de serie zullen zeker niet teleurgesteld zijn in de terugkeer van de Bluths. De grappen zijn weer extreem subtiel en van een bijzonder hoog niveau. Daarnaast worden veel grappen en details, net zoals bij de eerste twee seizoenen, pas duidelijk na meerdere keren kijken. Wat Arrested Development beter maakt dan veel andere komedieseries zijn deze terugkerende grappen en talloze verwijzingen, waar ook het derde seizoen weer vol mee zit. De spottende kippendans, één van de beste running jokes van de serie, bereikt in dit seizoen bijvoorbeeld een geweldig hoogtepunt.

Waarom niet? Het derde seizoen begint weer heel sterk, maar het feit dat de serie voortijdig zal stoppen, heeft zijn weerslag op de laatste afleveringen van de serie. Zo is er een aflevering die de wanhoop van het naderende einde op de hak neemt. Het is heel erg meta en in principe nog vrij goed uitgewerkt, maar omdat het leed al is geschied, schiet het z’n doel voorbij. Ook had de voorlaatste aflevering beter verspreid kunnen worden over twee afleveringen, voor een meer dramatisch effect.

Blijven kijken? De serie is consistent grappig gebleven en dus is er voor liefhebbers totaal geen reden om na dit seizoen te stoppen met kijken. Ondanks een zeer bevredigend einde zitten we na afloop nog met talloze vragen, die allemaal beantwoord zullen worden in seizoen vier.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.