Credits: Jaap Vrenegoor / VARACredits: Jaap Vrenegoor / VARA

Amsterdam Series Weekend: Volgens Robert

door • 14/05/2013 • ASW, FeaturesReacties (0)460

Amsterdam Series Weekend is nu al ons favoriete festival en wij zijn er van 24 t/m 26 mei dan ook zeker bij. Er is zoveel te zien, maar wat mag je nou echt niet missen? Een dagelijkse tip van de redactie. Onze Ruden raadt jullie Volgens Robert aan.

Na 25 jaar huwelijk, 22 jaar vaderschap en 20 jaar huisartsenpraktijk staat het stabiele leventje van huisarts Robert in één klap op instorten. Ik houd van komedie maar het is me vaak te simpel/plat en ik mis daarbij de ietwat serieuze drama. Volgens Robert combineert de twee genres subliem. Geen van de genres voert de boventoon, zo heb ik m’n dij niet blauw geslagen van de grappen en m’n traancapaciteit absoluut niet volledig gebruikt. Maar mede door de artistieke en psychologische manier waarop de serie in elkaar steekt, heeft Volgens Robert iets eigens. Zo heeft Robert niet alleen één van de betere midlifecrises, ook bezit hij een jong denkbeeldig maatje en neemt hij zijn psycholoog uit het heden mee in flashbacks. In acht korte afleveringen heb je iets moois gezien, kijken!

Op zaterdagochtend 25 mei zijn de eerste twee afleveringen van Volgens Robert te zien, gevolgd door een Q&A met scenarioschrijfster Maria Goos. Ga naar de website voor kaarten.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.