Credits: DR1Credits: DR1

Amsterdam Series Weekend trapt af met nieuwe seizoen Borgen

door • 17/04/2013 • ASW, NieuwsReacties (0)353

Amsterdam Series Weekend start op vrijdag 24 mei met het gloednieuwe seizoen van de Deense hitserie Borgen. De eerste twee afleveringen van het derde en laatste seizoen van dit politieke televisiedrama zijn dan voor het eerst in Nederland op groot scherm te zien.

Tijdens  dit eerste festival in Nederland, dat zich uitsluitend op tv-series richt, worden prijswinnende en kwalitatieve series uit binnen- en buitenland vertoond. De vertoningen vinden plaats in onder meer het Ketelhuis, het MC-theater en in een speciaal gecreëerde Living Room in de Openbare Verlichting.

Borgen is een eerste prijswinnaar in het programma. De serie werd bekroond met de BAFTA TV Award voor Beste Internationale Serie en genomineerd voor een Emmy. De eerste twee seizoenen over regeringsleider Birgitte Nyborg, een rol van Sidse Babett Knudsen, hebben inmiddels een succesvolle DVD-release gehad in Nederland. Borgen 3 is vanaf 28 mei te koop en zal vanaf september te zien zijn op Film 1.

Naast Borgen zullen er eerste afleveringen van nieuwe seizoenen, compleet nieuwe series en seizoensfinales worden vertoond. Vanaf 1 mei zal het volledige programma bekend gemaakt worden en start de kaartverkoop.

Amsterdam Series Weekend vindt van 24 tot en met 26 mei plaats op het Westergasterrein in Amsterdam.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.