Credits: HBOCredits: HBO

Amsterdam Series Weekend: The Newsroom

door • 10/05/2013 • ASW, FeaturesReacties (0)284

Amsterdam Series Weekend is nu al ons favoriete festival en wij zijn er van 24 t/m 26 mei dan ook zeker bij. Er is zoveel te zien, maar wat mag je nou echt niet missen? Een dagelijkse tip van de redactie. Onze Thijs raadt jullie The Newsroom aan.

Ik hou van series die een gezonde hoeveelheid persoonlijk drama en humoristische situaties combineren met een schijnbaar realistisch kijkje achter de schermen van een normaal ondoordringbare wereld. The Sopranos deed het met de maffia, Suits met megagrote law firms en The Newsroom laat de keuzes zien van de mensen die de baas zijn over het journaal. Jeff Daniels is fenomenaal als Will McAvoy, een even gerenommeerde als onvoorspelbare nieuwslezer. Doordat er gebeurtenissen van een paar jaar terug (bv. de olieramp in de Golf van Mexico) door de verhaallijn van het eerste seizoen zijn verweven, ga je als kijker echt mee in de deadlinestress op de nieuwsredactie.

De eerste twee afleveringen van het eerste seizoen The Newsroom zijn 25 en 26 mei te zien op het Amsterdam Series Weekend. Ga naar de website voor kaarten.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.