Credits: Twentieth Century Fox Film CorporationCredits: Twentieth Century Fox Film Corporation

Amsterdam Series Weekend: Homeland

door • 19/05/2013 • ASW, FeaturesReacties (0)359

Amsterdam Series Weekend is nu al ons favoriete festival en wij zijn er van 24 t/m 26 mei dan ook zeker bij. Er is zoveel te zien, maar wat mag je nou echt niet missen? Een dagelijkse tip van de redactie. Hoofdredacteur Kirsten raadt jullie Homeland aan.

Weinig series weten zo lang en zo constant de spanning vast te houden als Homeland. De serie is gezegend met een gevoelig, maar actueel onderwerp en de spanning die de zoektocht naar terroristen teweeg brengt is soms ondraaglijk. De thema’s die in Homeland behandeld worden, denk naast terrorisme aan complottheorieën en paranoia, zorgen ervoor dat ze je aandacht geen seconde zullen verliezen. Ook word je meerdere keren op het verkeerde pad gezet. De ene aflevering vertrouw je marinier Brody, de volgende aflevering weet je zeker dat hij een terrorist is. De serie zit heel goed in elkaar en het plot is heel belangrijk, maar de serie is vooral ‘character-driven’. Het is ontzettend interessant om erachter te komen wat de drijfveren van de hoofdpersonages zijn en na een paar afleveringen zul je echt om de karakters gaan geven. Ik wil altijd meer zien en kan blijven speculeren over de laatste ontwikkelingen in Homeland.

Het hele eerste seizoen van Homeland is 24 mei te zien op het festival. Ook worden de laatste twee afleveringen van seizoen twee vertoond op 26 mei. Deze zijn op Amsterdam Series Weekend eerder te zien dan op televisie (BNN). Voor kaarten ga je naar de website.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.