Credits: HBOCredits: HBO

Amsterdam Series Weekend: Girls

door • 09/05/2013 • ASW, FeaturesReacties (0)361

Amsterdam Series Weekend is nu al ons favoriete festival en wij zijn er van 24 t/m 26 mei dan ook zeker bij. Er is zoveel te zien, maar wat mag je nou echt niet missen? Een dagelijkse tip van de redactie. Onze Yves raadt jullie Girls aan.

Ook wel: de Sex & the City van de jaren ’10. Girls gaat over een groep net afgestudeerde vriendinnen die in New York wonen. Schrijfster, regisseuse en hoofdrolspeelster Lena Dunham zet een heerlijk quirky verhaal neer over de pieken en dalen van het volwassen worden. Girls zet de toon voor een nieuw soort komedie: hoogopgeleide jongeren, getroffen door de crisis, zonder baan of geld, op zoek naar zichzelf. Het is dankzij de scherpe dialoog, de herkenbaarheid voor jongeren van nu en de acteerprestaties van de vier belangrijkste karakters dat Girls niet alleen een aanrader is voor vrouwen, maar voor iedereen.

De eerste twee afleveringen van het eerste seizoen Girls zijn 25 en 26 mei te zien op het Amsterdam Series Weekend. Ga naar de website voor kaarten.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.