ASW2013_corp_logoDIAP

Amsterdam Series Weekend eerste tv-series festival

door • 28/03/2013 • ASW, NieuwsReactie (1)325

Zet gauw 24 tot en met 26 mei in je agenda. De oprichters van Amsterdam Film Week houden dan op het Cultuurpark Westergasfabriek het allereerste festival dat zich geheel op televisieseries richt: Amsterdam Series Weekend.

Tijdens Amsterdam Series Weekend worden de eerste afleveringen van nieuwe seizoenen, compleet nieuwe series en seizoensfinales vertoond. De vertoningen vinden plaats in het Ketelhuis, het MC-theater en in een speciaal gecreëerde Living Room in de Openbare Verlichting. Op vrijdag- en zaterdagavond worden de rode lopers uitgerold voor de premières van speciale tv-series die nog niet eerder in Nederland te zien zijn geweest.

Na de diverse filmfestivals die Nederland rijk is, is het tijd voor een festival exclusief gericht op televisieseries. Dat idee hadden oprichters van Amsterdam Film Week; Fulko Kuindersma, Matthijs ten Berge Ferry van Zijderveld en Maria Lam. “Televisieseries winnen ook in Nederland aan populariteit. We raken massaal verslaafd aan Scandinavische thrillers als The Killing en Borgen, kruipen op het puntje van onze stoel bij The Walking Dead en leven en masse mee met de snelle reclamemannen van Mad Men. Maar we hadden in Nederland nog geen plek waar we deze series met onze vrienden op groot scherm kunnen kijken. Dat creëren we met Amsterdam Series Weekend”, aldus Fulko Kuindersma.

Naast de reguliere voorstellingen zal er ook een openluchtvoorstelling plaatsvinden. Verder zijn er twee zalen die zich richten op marathon-screenings van televisieseries. Het programma is nog niet bekend, maar wij kijken nu al uit naar Amsterdam Series Weekend.

Gerelateerde berichten

One Response to Amsterdam Series Weekend eerste tv-series festival

  1. Ik kan niet wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.