Credits: DR1Credits: DR1

Amsterdam Series Weekend: Borgen

door • 24/05/2013 • ASW, FeaturesReacties (0)364

Het Amsterdam Series Weekend is nu al ons favoriete festival en wij zijn er van 24 t/m 26 mei dan ook zeker bij. Er is zoveel te zien, maar wat mag je nou echt niet missen? Een dagelijkse tip van de redactie. Onze Ruden raadt jullie Borgen aan.

Als eerste, onverwachts verkozen, minister-president van Denemarken moet Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen) dagelijks keuzes maken tussen haar oorspronkelijke idealen en de harde politieke werkelijkheid. Bovendien eist haar nieuw verworven positie een zware tol van haar privéleven.

De ondertiteling goed bijhouden terwijl er een totaal vreemde taal uit de luidsprekers komt, maakt elke aflevering van Borgen voor mij een uitdaging. Ondanks dat begon de hartstochtelijk liefde voor de serie al binnen de eerste minuten van de pilot. Politici zijn soms net mensen, dat beseffen we ons vaak slecht. Borgen vertelt het verhaal achter de politieke schermen; chantage, bedrog, machtsmisbruik, afgunst, liefde en haat, carrière en gezin, corruptie en idealen. Als nuchtere man laat ik me niet heel snel meeslepen door fictie, de Deense lasso zit echter strak om mijn romp. Ik krijg op mijn kop van Kirsten en Steffie als ik nu nog meer typ over deze fenomenaal goede serie, dus gewoon gaan kijken! Niet te veel knipperen, Borgen bestaat uit een ketting van dialogen die elk belangrijk zijn voor de verhaallijn.

Het Amsterdam Series Weekend trapt vanavond af met de eerste twee afleveringen van het derde seizoen van Borgen. Ga naar de website voor kaarten.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.