Credits: Frederick M. Brown / Getty ImagesCredits: Frederick M. Brown / Getty Images

Netwerken bestellen nieuwe pilots

door • 12/01/2013 • NieuwsReacties (0)277

Het is weer pilot seizoen! De meeste nieuwe series moeten nog beginnen, maar de netwerken zijn alweer druk bezig met het bestellen van nieuwe pilots.

Vorig jaar kwamen er veel matige nieuwe komedies bij. Het lijkt erop dat de netwerken wat goed willen maken en dus bestellen ze massaal pilots van komedieseries. Fox bestelt een pilot van Parks and Recreations Mike Schur. Er is nog geen titel, maar Fox maakte wel bekend dat Andy Samberg (Cuckoo) meespeelt. Wendi McLendon-Covey (Bridesmaids) krijgt ook een rol in de groep detectives van de New York politie.

Ook CBS denkt aan een nieuwe komedie en dat biedt Jim Gaffigan (My Boys) de kans om terug te keren op televisie. Hij schreef samen met Peter Tolan (Rescue Me) een pilot over een gelukkig getrouwde man, die vader is van vijf kinderen. De sitcom zal zich afspelen in New York en Gaffigan speelt de hoofdrol. Wij vermoeden dat hij het script op zichzelf baseerde, want hij is in het echte leven ook vader van vijf kinderen.

De bazen van USA Network zien iets in Sirens. Michael Mosley (Scrubs) is Johnny, een knappe ambulancebroeder die samenwerkt met zijn beste vriend Hank (Kevin Daniels). Jessica McNamee doet mee als politieagente en ex van Johnny.

ABC lijkt de beste pilot in handen te hebben. Zij hebben er namelijk eentje besteld van niemand minder dan het schrijversduo van The Hangover, Jon Lucas en Scott Moore (zie foto). De titelloze pilot gaat over een groep singles in een bar in Manhattan. Lucas en Moore gebruiken deels het concept uit de eerste Hangover film. Alles speelt zich namelijk binnen 24 uur af.

Er is ook zicht op wat nieuwe dramaseries. Gebaseerd op het boek I Am Victor komt NBC met een pilot over een invloedrijke scheidingsadvocaat. West Wings Mark Goffman schrijft het eerste script en House’s Katie Jacobs is uitvoerend producent. Over de cast is nog niets bekend.

FX geeft groen licht voor een eerste aflevering van een dramaserie met Diane Kruger en Demian Bichir. Ze spelen twee detectives die samenwerken om een seriemoordenaar langs de Mexicaanse grens op te pakken. Het ziet er nu al naar uit dat de serie daadwerkelijk opgepikt zal worden en later dit jaar te zien is.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.