Credits: FoxCredits: Fox

Almost Human: pilot

door • 19/11/2013 • RecensiesReacties (0)395

Cast Karl Urban, Michael Ealy, Lili Taylor, Michael Irby, Ella Thomas en Joe Smith
Genre Actie/sci-fi
Speelduur 46 minuten
Première 17 november 2013
Zender Fox (Amerika)

Plot Het is het jaar 2048 en misdaad is gigantisch toegenomen. Drugs en wapens zijn er in overvloed, ze worden gedistribueerd door verschillende groepen binnen de georganiseerde misdaad. Om de politie te ondersteunen worden er androids ingezet, iedere politieagent heeft er één als partner. John Kennex (Karl Urban) is een politieagent met uitstekende staat van dienst. Tot hij op een gegeven moment zijn team in een nederlaag leidt en zelf in coma raakt. Hij ontwaakt twee jaar later en is vastbesloten om wraak te nemen op de criminele organisatie, hierbij krijgt hij hulp van een android die in tegenstelling tot vele anderen in staat is tot het hebben van emoties.

Opvallend De drukste man van Amerika, J.J. Ambrams, heeft ook in deze serie weer een vinger in de pap. Hij is een uitvoerend producent en zijn bedrijf Bad Robot is verantwoordelijk voor de productie. De serie is ontwikkeld door J.H. Wyman, hij werkte eerder met Abrams aan de serie Fringe. 

Waarom wel? Het toekomstbeeld van 2048 is interessant. De serie heeft daarnaast voldoende budget gekregen om het universum waarin het zich bevind realistisch neer te zetten. Futuristische wapens en android politie doen denken aan Robocop. Daarnaast zou de serie ook interessante vragen op kunnen roepen over de relatie tussen de mens en technologie, in de serie is dat namelijk ook één van de oorzaken van alle problemen.

Waarom niet? Het verhaal komt niet interessant over en onderscheidt zich niet van wat er al te zien is. Daarnaast lijkt het vooral uit te draaien op een soort buddy-cop serie zonder verdere diepgang en interessante verhaallijnen. Ondanks dat het een pilot betreft, wordt er maar heel weinig onthuld. De creatieve geesten achter de serie hebben echter als handelsmerk mysterieuze verhaallijnen en twists, dus wie weet staan die nog op het menu.

Blijven kijken? Almost Human kon ons totaal niet overtuigen, het geheel is nogal rommelig en het verhaal lijkt niet bijster interessant te zijn. Mogelijk leidt de invloed van J.J. Abrams nog tot een hoger niveau, nu is dat echter nog niet echt te merken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.