Sandra

Actrice: Sandra Oh

door • 14/04/2013 • Acteurs / ActricesReacties (0)359

Naam Sandra Oh
Geboortedatum 20 juli 1971
Geboorteplaats Ottawa, Ontario, Canada

Series
– Grey’s Anatomy (194 afleveringen)
– American Dad! (4 afleveringen)
– American Dragon: Jake Long (6 afleveringen)
– The Proud Family (5 afleveringen)
– Arli$$ (34 afleveringen)

Hoe het begon De Canadese actrice begon al vroeg met dansen en acteren in haar geboorteplaats Ottawa, Ontario. Als studente bedankte ze voor een beurs voor een vierjarige journalistieke opleiding. Ze ging liever naar de National Theatre School of Canada in Montreal en betaalde de gehele opleiding uit eigen zak.

Meest bekend van Haar rol als Christina Yang in Grey’s Anatomy. De beste vriendin van hoofdpersoon Meredith Grey is cynisch, hard en extreem gedreven. De personen dichtbij haar laat ze af en toe haar zachte kant zien. Dat de kijkers haar en de rest van de cast van Grey’s Anatomy kunnen waarderen blijkt uit de cijfers: seizoen negen van de hitserie wordt nu uitgezonden.

Talenten Sandra Oh is net zo gedreven als haar personage in Grey’s Anatomy. Op de middelbare school zat ze niet alleen maar in het dramalokaal: er werd actie gevoerd tegen het gebruik van piepschuim bekertjes, ze richtte een milieubeweging op en was voorzitter van de leerlingenraad.

Opvallend Ohs ouders waren in eerste instantie niet blij met haar keuze voor een artistiek beroep. In de show van Ellen Degeneres vertelde de actrice dat haar ouders neerkeken op het acteursvak en het toentertijd als slechts één stapje boven prostitutie zagen. Toeval zorgde er voor dat haar eerste rol die van een drugsverslaafde prostituee was.

Memorabele quotes Christina Yang: “I grew up in Beverly Hills. The only Chinese I know is from a Mr. Chow’s menu. Besides, I’m Korean.”

Christina Yang: “You’re lucky you even get to work with me.”

Christina Yang: “Oh, screw beautiful. I’m brilliant. If you want to appease me, compliment my brain.”

Kijktip Grey’s Anatomy is absoluut het beste dat Oh heeft gebracht. Niet alleen de kijkers denken er zo over. Ze werd voor haar rol als Christina Yang bekroond met een Golden Globe en een Screen Actors Guild Award. Ook werd ze vijf keer voor een Emmy Award genomineerd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.