Credits: SBSCredits: SBS

Actrice: Lauren Graham

door • 29/07/2013 • Acteurs / ActricesReacties (0)444

Naam Lauren Graham
Geboortedatum 16-03-1967
Geboorteplaats Honolulu, Hawaii

Series
– Caroline in the City (5 afleveringen)
– Good Company (6 afleveringen)
– Townies (15 afleveringen)
– Law & Order (3 afleveringen)
– Conrad Bloom (13 afleveringen)
– Gilmore Girls (154 afleveringen)
– Parenthood (68 afleveringen)

Hoe het begon Eigenlijk wilde de actrice vroeger jockey worden. Gelukkig voor ons was ze daar te lang voor. Haar interesse voor acteren werd op de basisschool gewekt, maar het duurde lang voordat ze ook echt rollen kreeg. Zo werkte ze een tijd in NYC als serveerster terwijl ze er ondertussen van droomde om actrice te worden. Uiteindelijk kreeg ze in 1995 haar eerste terugkerende rol in televisieserie Caroline in the City. Er volgden wat rolletjes in geflopte series en in 2000 brak de actrice eindelijk door als Lorelai Gilmore in Gilmore Girls.

Meest bekend van Voor ons is en blijft Lauren Graham gewoon Lorelai Gilmore. Zeven jaar lang vertolkte ze de iconische rol in Gilmore Girls. Tot op de dag van vandaag is ze wat ons betreft ook nog altijd de leukste televisiemoeder. Sarcasme, humor en natuurlijk het eindeloze geratel waren kenmerkend voor haar rol die even grappig als ontroerend was. Het bezorgde haar dan ook een hoop fans.

Talenten Zoals veel actrices is ook Lauren Graham zo’n typisch multitalent. Haar debuutroman Someday, Someday, Maybe kwam in april 2013 uit en bestormde binnen enkele weken al de New York Times-bestsellerlijst. Ellen Degeneres en Warner Bros vonden het boek zelfs zo goed en grappig geschreven dat ze meteen besloten er een tv-serie van te maken.

Opvallend Wij kunnen ons Parenthood niet voorstellen zonder Lauren Graham, maar eigenlijk had de actrice helemaal geen rol in de dramaserie. Maura Tierney uit E.R. zou eigenlijk Sarah Braverman spelen. De actrice kreeg echter kanker en moest de serie verlaten om in behandeling te gaan. Lauren Graham was dus eigenlijk tweede keuze.

Memorabele quotes Lorelai (Gilmore Girls): “Oh I can’t stop drinking the coffee. I stop drinking the coffee, I stop doing the standing and walking and the words putting into sentence doing.”

Kijktip Lauren Graham en Gilmore Girls zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar haar huidige rol als Sarah Braverman in Parenthood is ook heerlijk. Ook daar is ze weer een single moeder die heel charmant door het leven heen fladdert en nooit om een sarcastische opmerking verlegen zit.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.