Julianna Slider

Actrice: Julianna Margulies

door • 04/04/2013 • Acteurs / ActricesReacties (0)314

Naam Julianna Luisa Margulies
Geboortedatum 8 juni 1966
Geboorteplaats Spring Valley, New York

Series
– The Good Wife (88 afleveringen)
– ER (135 afleveringen)
– Canterbury’s Law (6 afleveringen)
– The Sopranos (4 afleveringen)
– The Lost Room (3 afleveringen)
– Scrubs (2 afleveringen)
– The Grid (2 afleveringen)

Hoe het begon Julianna is de jongste dochter in het joodse gezin Margulies. Na de prestigieuze school Sarah Lawrence te hebben bezocht, kreeg ze in 1991 een rol als prostituee in een film van Steven Seagal: Out for Justice. In 1994 werd ze gecast voor de rol van Carol Hathaway in de pilot van de ziekenhuisserie ER. Haar karakter zou eigenlijk zelfmoord plegen, maar de scriptschrijvers besloten Carols verhaallijn aan te passen. Margulies speelde deze rol zes jaar lang.

Meest bekend van Voor de oudere kijker waarschijnlijk toch als verpleegkundige en belangrijker nog liefje van George Clooney in de serie der ziekenhuisseries, ER. Na haar vertrek in 2000 stond ze af en aan voor de camera en op de planken. Vanaf september 2009 zag het grote publiek haar weer wekelijks op de televisie met The Good Wife. Als Alicia Florrick, advocate en vrouw van officier van justitie Chris Noth (Mr. Big uit SATC), schittert de veelzijdige actrice al vier seizoenen. Een vijfde is in de maak.

Talenten Margulies was in haar jeugd niet van plan actrice te worden. Ze heeft een goed stel herenen en wilde daarmee psychologie of rechten gaan studeren. In de zeldzame vrije uurtjes staat de actrice graag in de keuken. In het weekend komen al haar vrienden bij elkaar en koken ze samen de hele dag. Al met al is Margulies een echte good wife.

Opvallend Julianna Margulies besloot op het hoogtepunt van haar rol als Carol in ER te stoppen. De actrice werd voor gek verklaard, het zou ‘career suicide’ zijn en ze liet een loonstrookje van 27 miljoen dollar liggen.  Twaalf jaar later kwam de verklaring voor haar plotselinge vertrek, ze was toe aan iets anders: “My dad said, ‘If you got hit by a bus tomorrow, were you living your life truthfully, or were you waiting to get rich?'” De carrière move bleek geen slechte keuze: Margulies is samen met Alec Baldwin recordhouder op het gebied van Screen Actors Guild Awards. Ze won er acht.

Memorabele quotes Julianna Margulies: “I got pregnant at 40 by surprise. It’s funny, because when we found out we were pregnant, I said, ‘Okay, let’s experience that.’ You just have to just go with it because it’s rare.”

Julianna Margulies: “I was never much of a kid person. I mean, I thought they were cute to look at, but I didn’t want them in my house.”

Julianna Margulies: “I think the whole under-eye-bag thing is hereditary, and I just got lucky.”

Kijktip ER is een absolute must-see. De langstlopende ziekenhuisserie ooit won 116 awards, bedraagt maar liefst 331 afleveringen en bevat een jonge George Clooney. Wat wil je nog meer?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.