Credits: Carol Kaelson / ABCCredits: Carol Kaelson / ABC

Actrice: Emily VanCamp

door • 30/12/2012 • Acteurs / ActricesReacties (0)327

Naam Emily VanCamp
Geboortedatum 12-05-1986
Geboorteplaats Port Perry, Ontario

Series
– Are You Afraid of the Dark? (1 aflevering)
– Glory Days (9 afleveringen)
– Everwood (89 afleveringen)
– Law & Order: SVU (1 aflevering)
– Brothers & Sisters (75 afleveringen)
– Revenge (39 afleveringen)

Hoe het begon Als 13-jarig Canadees kindersterretje debuteerde Emily VanCamp in de Nickelodeon horrorserie Are You Afraid of the Dark. Voor die tijd was de Canadese vooral aan het dansen. Het was haar zusje die haar aan het acteren bracht. Twee jaar na haar debuut brak ze door in Everwood. Sindsdien is Emily niet meer weg te denken uit langlopende  dramaseries. 

Meest bekend van Everwood is tegenwoordig niet meer zo’n bekende serie, maar leverde Emily VanCamp wel haar doorbraak op. Van 2002 t/m 2007 was de dramaserie over het kleine stadje heel populair onder tieners. Alle jongens, inclusief die in de serie, waren verliefd op Emily’s personage Amy.

Talenten Meestal speelt Emily VanCamp een lief meisje, maar sinds Revenge, waarin ze trouwens ook Emily heet, zijn haar dagen als het leuke buurmeisje voorbij. Wij zijn gek op Emily’s Revenge gezicht (zie foto). Ja een wraakgezicht in plaats van een pokerface. Niemand kan zo strak en wraakzuchtig kijken als zij en dan ook nog heel stiekem glimlachen.

Opvallend Rebecca Harper, haar personage in Brothers & Sisters, lijkt behoorlijk op de actrice zelf. In de serie speelt Emily een fotografe en in het echte leven is ze dat ook. Van haar eerst verdiende acteergeld kocht ze een Nikon F100. Ook zit Rebecca in Brothers & Sisters op ballet. Emily danst al sinds haar derde.

Memorabele quotes Amy (Everwood): “Maybe love’s like math. You don’t get better at it but you just get used to it. Simple equations with the occasional variable.”
Ephram: “I hope not. I suck at math.”

Kijktip In Revenge speelt Emily VanCamp beter dan ooit. De dramaserie vol intriges is echt een aanrader. Dan kun je meteen haar Revenge gezicht bekijken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.