Credits: -Credits: -

Actrice: Claire Danes

door • 14/01/2013 • Acteurs / ActricesReactie (1)360

Naam Claire Danes
Geboortedatum 12-04-1979
Geboorteplaats New York City, New York

Series
– Law & Order (1 aflevering)
Lifestories: Families in Crisis (1 aflevering)
– My So-Called Life (19 afleveringen)
– Homeland (24 afleveringen)

Hoe het begon Claire Danes komt niet uit een showbizzfamilie, maar haar ouders steunden haar wel toen ze op jonge leeftijd besloot dat ze wilde acteren. Haar eerste rol kreeg ze in 1992 en meteen begon het wachten. De serie waarvoor ze was gecast, kwam pas twee jaar later op televisie. My So-Called Life leverde haar meteen een Golden Globe op en geweldige reacties van de critici. ABC was alleen niet zo blij met de lage kijkcijfers en cancelde de serie na 19 afleveringen. Gelukkig voor Danes volgden er al snel rollen naast Susan Sarandon, Christian Bale (Little Women) en Leonardo DiCaprio (Romeo + Juliet).

Meest bekend van Als de naam Carrie Mathison geen belletje doet rinkelen, kun je maar beter stoppen met beweren dat je fan van Claire Danes bent. Ja, natuurlijk is ze bekend van Romeo + Juliet, maar beter dan ze in Homeland is, wordt het echt niet. Wat een rol.

Talenten Met alweer vier Golden Globes op zak, is het vanzelfsprekend dat de actrice gewoon een acteertalent is. Wij vinden dan ook dat ze eigenlijk alles kan spelen. Als Carrie laat ze dat regelmatig zien. Ze gaat van crazy Carrie, zo noemen wij haar liefkozend, naar heel krachtig of juist kwetsbaar. Ons viel trouwens op dat van alle emoties die ze onder controle heeft, ze met verdriet het beste overweg kan. Claire Danes kan huilen op commando.

Opvallend Neem je favoriete Titanic scene in gedachten. Denk nu in plaats van aan Kate Winslet aan Claire Danes. Ja, zo had het moeten zijn. Claire had eigenlijk de rol van Rose gekregen, maar sloeg ‘m af. Ze had vlak daarvoor een andere romkom met Leonardo DiCaprio gedraaid, dus het leek haar wat overtollig om meteen weer met Leo aan haar zijde op het witte doek te verschijnen.

Memorabele quotes Claire Danes: “The point of acting is to share, to connect. That’s why I act. Acting is the greatest answer to my loneliness that I have found.”

Kijktip Het wordt misschien wat ééntonig, maar we moeten toch echt Homeland aanraden. Wie Claire Danes in die serie nog niet heeft zien schitteren, mist echt iets. Sowieso is de dramaserie, over een marinier (Damian Lewis) die terugkeert na acht jaar gevangenschap van Al-Qaida en verdacht wordt van spionage, echt ontzettend goed.

Gerelateerde berichten

One Response to Actrice: Claire Danes

  1. Tom van Steensel zegt:

    Die Claire Danes imitatie van Anne Hathaway bij SNL was briljant :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.