Credits: nummer19 / Frans JansenCredits: nummer19 / Frans Jansen

Actrice: Carice van Houten

door • 11/05/2013 • Acteurs / ActricesReacties (0)712

Naam Carice van Houten
Geboortedatum 05-09-1976
Geboorteplaats Leiderdorp

Series
– Het Labyrint
– De acteurs (1 aflevering)
– Russen (1 aflevering)
– In Therapie (3 afleveringen)
– Game of Thrones (6 afleveringen)

Hoe het begon Samen met zus Jelka groeide ze op met kunst en cultuur, ze wist dan ook al vanaf jonge leeftijd dat ze later actrice wilde worden. Na het atheneum is ze naar de Kleinkunst Academie in Amsterdam gegaan, waar ze ontdekt werd door regisseur Hans Kemna. Deze gaf haar vervolgens een rol in de televisiserie Het Labyrint. Ook Martin Koolhoven merkte haar tijdens haar studie op en bood haar een auditie aan voor de titelrol in telefilm Suzy Q, waar ze uit 80 kandidaten gekozen werd. Haar grote doorbraak kwam met de film Minoes in 2001.

Meest bekend van Haar bekendheid in Nederland heeft ze voornamelijk te danken aan succesvolle films als Minoes en Alles is Liefde. Tegenwoordig schittert Carice in alle grote Nederlandse films en weet vrijwel elke Nederlander van haar bestaan af. Tijd dat ze haar bekendheid verder gaat uitbreiden in Hollywood.

Talenten Naast acteren houdt van Houten zich ook steeds meer bezig met muziek. In 2010 stond ze tijdens de tv-actie Nederland Helpt Haïti met rockband Kane op het podium. Deze bijzondere live-uitvoering van No Surrender werd direct een nummer 1-hit. In september 2012 verscheen haar zelfgeschreven debuutsingle Emily en op dit moment treedt ze door het hele land op met haar album See You on the Ice.

Opvallend Wanneer Carice genomineerd wordt voor een Gouden Kalf, dan wint Carice een Gouden Kalf. Ze kreeg het felbegeerde beeldje voor het eerst voor haar rol in Suzy Q en sleepte er vervolgens nog vier binnen voor Minoes, Zwartboek, De Gelukkige Huisvrouw en Black Butterflies.

Memorabele quotes Carice van Houten: “Beter een vette hap, dan een slechte grap.”

Kiki (Alles is Liefde): “Ik wil gewoon wat jij ook hebt. Jij hebt de ware gevonden en ik ben heel blij voor je, maar ik ben ook ontzettend kwaad dat het mij niet lukt.”

Melisandre (Game of Thrones): “The night is dark and full of terrors.”

Kijktip Game of Thrones, zonder twijfel. Ze speelt de rol van de vurige priesteres Melisandre en houdt zich als buitenlandse goed staande tussen de andere acteurs en actrices.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.